PORTOROŽ

Vitezi vin sprejeli pripravnike in podelili priznanja

V Portorožu je bila 18. viteška slovesnost Združenja slovenskega reda vitezov vin.
Fotografija: Sledil je obed s predstavitvijo vin.
Odpri galerijo
Sledil je obed s predstavitvijo vin.

V najprepoznavnejšem slovenskem obmorskem mestu je potekala 18. viteška slovesnost Združenja slovenskega reda vitezov vin. Gre za največjo letno viteško srečanje, ki se ga je udeležilo več kot 150 vitezov in vitezinj ter gostov iz vse Slovenije.

Po prihodu vitezov v slavnostno dvorano ob zvokih fanfar ter odpeti redovni himni ter pozdravu gostov od voditeljice prireditve Ingrid Mahnič so bili na sporedu nagovori konzula viteškega omizja slovenska Istra in Kras Gašparja Gašparja Mišiča, ambasadorja reda prof. dr. Milana Pogačnika ter predstavnikov občine Piran, lokalnega turističnega združenja in hotela gostitelja. Za kulturni program je poskrbel slovenski pevec, pianist in glasbeni pedagog Slavko Ivančič.

Sklenili so 18. viteško slovesnost.
Sklenili so 18. viteško slovesnost.

Eden osrednjih dogodkov svečanosti je bil gotovo sprejem pripravnikov – vitezov, in sicer so jih medse sprejeli kar 12. Po sprejemu novih vitezov je sledilo napredovanje članov reda po stopinjah.

Podelili so listine in pokale zmagovalcem 18. viteškega turnirja, prejeli so jih: za viteško vino 2022 – penina malvazija, Igor Sanabor, prvak skupine A – penina malvazija, Igor Sanabor, prvak skupine B – penina afrodita, Vina Mijošek, prvak skupine C – semiška penina, penine Simonič, prvak skupine D – penina valentina, Vina Mastnak. Svečanosti je sledil tradicionalni viteški obed, ob katerem so vinogradniki, ki so prispevali vina, slednja tudi predstavili. Vsem njim in tudi vsem sponzorjem, udeležencem ter hotelskemu osebju se je ob koncu iskreno zahvalil tudi ambasador reda Milan Pogačnik. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije