NOVIČARSKI VLAK

Vinarji brcajo za evropski naslov

Danes so na sporedu uvodne tekme Vina Euro 2018. Na sobotni finale v Mursko Soboto tudi novičarski vlak.
Fotografija: Slovenske novice gredo v soboto z vlakom v Mursko Soboto. Iz Ljubljane bo odhod ob 8.50. FOTO: Lovro Kastelic
Odpri galerijo
Slovenske novice gredo v soboto z vlakom v Mursko Soboto. Iz Ljubljane bo odhod ob 8.50. FOTO: Lovro Kastelic

Slovenske novice gredo v soboto z vlakom v Mursko Soboto. Iz Ljubljane bo odhod ob 8.50. FOTO: Lovro Kastelic
Slovenske novice gredo v soboto z vlakom v Mursko Soboto. Iz Ljubljane bo odhod ob 8.50. FOTO: Lovro Kastelic
LJUBLJANA – Z uvodnimi dopoldanskimi tekmami – v Goriških brdih med Italijo in Portugalsko ter Češko in Avstrijo, v Mariboru pa med Slovenijo in Švico ter Madžarsko in Nemčijo – se na naših tleh po včerajšnjem odprtju tudi tekmovalno začenja Vino Euro 2018, evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Organizacijsko zahteven dogodek združuje nogomet, vino in kulinariko, kaj bi človek sploh še hotel lepšega.

S Slovenskimi novicami, kot najbrž že veste, bo moč omenjeno triperesno deteljico, nogomet, vino in kulinariko, najlepše združiti prav to soboto, 2. junija, ko bo iz Ljubljane proti Murski Soboti, kjer bodo finalni nogometni boji, ob 8.50 odpeljal novičarski vlak ter na sedmih vmesnih postajališčih pobral vse tiste, ki boste v Novicah izrezali kupon, z njim pa na enem izmed štirih infocentrov Slovenskih železnic (v Ljubljani, Kopru, Celju in Mariboru) nabavili paket, ki vsebuje povratno vozovnico, vstopnico za Vino Euro Festival, dva degustacijska kupona in še možnost ogleda dveh sklepnih tekem evropskega prvenstva vinarjev v nogometu.

Radomir Stojanovič je odgovoren za vinsko-kulinarični del Vina Euro 2018. FOTO: Igor Modic
Radomir Stojanovič je odgovoren za vinsko-kulinarični del Vina Euro 2018. FOTO: Igor Modic

Vino Euro Festival

Za kaj pravzaprav gre, smo povprašali kar Radomirja Stojanoviča, dolgoletnega direktorja Slovenskega festivala vin in Ljubljanske vinske poti, sicer pa člana organizacijskega odbora, odgovornega za vinsko-kulinarični del na prvenstvu, ki se je ravno začelo. Podpisuje se namreč tudi pod Vino Euro Festival, ki bo v Murski Soboti potekal med 11. in 21. uro, na njem bo kajpak tudi prvih 450 potnikov, cenjenih bralk in bralcev Slovenskih novic, ki si bodo priskrbeli omenjeni paket za 18 evrov.

»Že na vlaku se bodo imeli potniki zagotovo luštno,« je povedal Stojanovič, »saj se bo Vino Euro Festival začel že kar na njem!« Uradni gostinec, smo izvedeli, bo torej že na brezskrbnem potniškem vlaku ponujal v pokušino vina, ki jih bodo potniki potem okušali še na prizorišču, še več, v Murski Soboti bo moč okušati skoraj 500 različnih vrst vina! Organizator bo poskrbel za nekaj glasbe tudi že na vlaku.

Slovenska reprezentanca vinarjev gre seveda na vse ali nič. Foto: Igor Mali
Slovenska reprezentanca vinarjev gre seveda na vse ali nič. Foto: Igor Mali

Na prijeten sobotni sprehod

Po prihodu v prekmursko prestolnico boste morali samo še do stadiona Fazanerija, kjer se bo vse skupaj dogajalo, tam bo celotna nogometna, vinska in kulinarična prireditev. »Ob vstopu na prireditveno prizorišče bodo vsi potniki že imeli vstopnice, ob vhodu pa jih bo pričakalo osebje in jim nataknilo zapestnico, s pomočjo katere se bodo smeli ves dan nemoteno sprehajati, se odpraviti na ogled Murske Sobote in še česa.« Vstopnica bo opremljena z dvema degustacijskima kuponoma, za vino in hrano. Na festivalskem delu bo nastopilo 18 vrhunskih slovenskih vinarjev, kakršni so, denimo, Danilo Steyer, Stojan Ščurek, Puklavec in drugi. Nekaj se jih bo za našo reprezentanco medtem, držimo pesti, potilo v finalu na zelenici Fazanerije. Tam bodo predstavljali svoja vina še člani vseh preostalih sedmih udeleženk prvenstva. Na pomoč jim bodo priskočili učenci srednje gostinske šole iz Celja.

Spremljajoča kulinarika, sporoča Stojanovič, bo značilna tradicionalna. Brez bograča, ki ga bodo pripravili s Turistično zvezo Lendava, in kranjskih klobas ali pa prekmurske šunke seveda ne bo šlo. »Veste, ta festival ne bo veselica, ampak bo prijeten sobotni sprehod po parku raznolikih arom in okusov vina, ki ga bo spremljala okusna kulinarika,« je povabil Stojanovič. Vlak iz Murske Sobote v Ljubljano bo krenil ob 17.45.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije