TEŽKE BESEDE

VIDEO: Vrhničanom med ogledom Kemisa zavrela kri: »Kaj se pa repenčiš?!«

Razočarani in zaskrbljeni občani so imeli veliko vprašanj za nekdanjega direktorja Kemisa.
Fotografija: Občani so zahtevali odgovore. FOTO: N. K.
Odpri galerijo
Občani so zahtevali odgovore. FOTO: N. K.

VRHNIKA  – V Kemisu je potekal vóden ogled obrata za vse občane, ki so jih porazdelili v skupine in jih popeljali po oddelkih. Za vodenje je skrbel tudi nekdanji direktor Kemisa Emil Nanut, ki je moral kar nekajkrat miriti razgreto kri obiskovalcev. Občane je predvsem zanimalo, ali imajo vsa ustrezna okoljska dovoljenja za obratovanje, ena izmed obiskovalk je celo dejala, da so prišli zgolj zato, da se podjetje zapre. Že po petih minutah je eden od obiskovalcev direktorju očital, da laže, nato pa je protestno zapustil ogled. Obiskovalci so sicer zahtevali odgovore, ki jim jih je Nanut skušal podati, vendar z njimi niso bili preveč zadovoljni. Mnogi od njih so namreč prepričani, da Kemis v naselje ne spada.



Nekdo je Nanuta opozoril, da bo treba obrat ustrezno varovati, »a ne na takšen način, kot so to počeli v koprskem zaporu, ko sta pripornika mimo kamer pobegnila«. Vrhničani so nedanjemu direktorju očitali tudi, da jih ne pusti do besede. »Kaj se pa repenčiš?! Kako se pa pogovarjaš, no?« se je na to odzval Andrej Podbregar, ki je sicer tudi občinski svetnik (več pa na spodnjem videoposnetku).


Dan odprtih vrat je potekal ves dan, naprej za medije, v popoldanskih urah pa za krajane.

Maja 2017 je v podjetju izbruhnil velik požar, sedaj pa bo spet začelo delovati v polnem obsegu. Kot so sporočili iz podjetja, so januarja 2019 zaključili drugo fazo sanacije, ki je poleg sanacije tistih objektov, ki so bili v požaru najbolj poškodovani, obsegala predvsem izvedbo novih protipožarnih ukrepov na tehničnem, organizacijskem in kadrovskem področju.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije