GOLF

V Sloveniji 16 igrišč na 18 lukenj

Slovenija je pred tremi leti prejela prestižni naziv novoodkrite golfske destinacije, kar je prispevalo k povečanju naše prepoznavnosti v tem delu turističnega gospodarstva.
Fotografija: Golfisti so v prvi vrsti osredotočeni na dobro igrišče.
Odpri galerijo
Golfisti so v prvi vrsti osredotočeni na dobro igrišče.

Slovenija je bila med 15. in 18. oktobrom gostiteljica največjega dogodka na področju golf turizma na svetu, 21. mednarodne borze International Golf Travel Market IGTM 2018. Udeležilo se je je več kot 1100 predstavnikov potovalne golf industrije, ki dosegajo kar 80-odstotni delež prodaje svetovnega golf turizma.
V Sloveniji imamo 16 igrišč za golf. Fotografije: Primož Hieng
V Sloveniji imamo 16 igrišč za golf. Fotografije: Primož Hieng

Dogodek sta v partnerskem sodelovanju pripravila Združenje za golf turizem Slovenije (GIZ Golf) in Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Turizmom Ljubljana. Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, je poudarila: »Gostovanje borze IGTM je bila za nas priložnost, da s svetovnimi trendi na tem področju in željami golfistov obogatimo igralne površine in gostom ponudimo celovit paket doživetij. Igra lahko traja vse popoldne, zato gostom za druge turistične produkte ostane manj časa. Prav tu ima Slovenija kot majhna, a pisana dežela pomembno prednost. Gost, ki zjutraj odigra 18 lukenj, lahko kosi na obali in se zvečer sprehaja po starem mestnem jedru naše prestolnice.« Mag. Maja Pak, direktorica STO, je izpostavila velik pomen borze za povečanje prepoznavnosti Slovenije kot odlične golfske destinacije.
Igrišče za golf v Smledniku
Igrišče za golf v Smledniku

Borze se je udeležilo 739 ponudnikov golf igrišč, resortov in hotelov, 360 organizatorjev golf potovanj ter 40 specializiranih medijev s področja golfa iz več kot 60 držav.
Mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, je povedala, da golfisti v povprečju porabijo od 180 do 220 evrov na dan in da so v prvi vrsti osredotočeni na dobro igrišče, takoj zatem pa na kulinariko: »Ljubljana v zadnjem obdobju postaja mednarodno vse bolj prepoznavna tudi po izbrani, celo vrhunski kulinariki oziroma raznolikih enogastronomskih doživetjih. Tem gostom lahko veliko ponudi, tudi raznoliko ponudbo atrakcij in programov spoznavanja mesta in bližnje regije.«


Slovenska turistična organizacija je v sodelovanju z GIZ Golf in predstavniki golf igrišč ob tem pomembnem dogodku izdala novo publikacijo o ponudbi golfa v Sloveniji, kjer so v štirih jezikih (slovenski, angleški, italijanski, nemški) predstavljenih 16 slovenskih igrišč za golf, njihove značilnosti in ponudba. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije