NESTANOVITNO VREME

V pol ure padlo 24 milimetrov padavin, tole napovedujejo za zvečer

Današnji praznični dan zaznamuje precej nestanovitno vreme.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Photohomepage Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Photohomepage Getty Images/istockphoto

Kot so na twitterju zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso), že nastajajo nevihte, ki prinašajo precej strel in tudi nalive z vetrom. Krajevne plohe in posamezne nevihte se bodo po napovedih meteorologov nadaljevale tudi popoldne, zvečer in v noči na ponedeljek.

V Novem mestu je v eni uri padlo 30 milimetrov dežja, ohladilo se je za sedem stopinj Celzija. Po poročanju nekaterih medijev je ponekod padala tudi sodra. Nevihta je nato zgodaj popoldne dosegla tudi Ljubljano.

Popoldne je bil močan naliv tudi v Krškem, kjer je v pol ure padlo 24 milimetrov padavin. Nevihta se je sedaj pomaknila nad Kozjansko. V notranjosti Hrvaške pa že nastajajo nove nevihtne celice, ki se bodo zvečer znova širile nad jugovzhodno Slovenijo. Ponovno bodo možni močnejši nalivi, so napovedali.

image_alt
Arso prižgal najvišjo stopnjo alarma, po Sloveniji že klesti toča (VIDEO)

Aktivirani so bili gasilci

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je neurje v popoldanskem času zajelo občine Krško, Sevnica, Mokronog - Trebelno in Novo mesto. Po doslej zbranih podatkih so bili aktivirani gasilci iz devetih prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti. Gasilci so prečrpavali meteorno vodo iz zalitih prostorov stanovanjskih objektov, gostinskega objekta in vozišč. Prav tako je meteorna voda odprla kanalizacijske pokrove, podrlo je nekaj dreves.

Kakšno pa je vreme pri vas? Pošljite nam fotografijo ali video.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas