TEKMOVANJE

V Ajdovščini svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev

Svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev se razlikuje od drugih podobnih svetovnih prvenstev delovnih pasem predvsem v tem, da na eno mesto pripelje zdaleč največ ljubiteljev psov ene pasme v vseh njenih podpasmah.
Fotografija: V Ajdovščini se začenja svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
V Ajdovščini se začenja svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev. FOTO: Pixabay

Tekmovanje je v Ajdovščino pripeljalo več kot 500 tekmovalcev in njihovih spremljevalcev iz 38 držav sveta, so sporočili iz Kinološkega društva Ajdovščina.

Svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev se razlikuje od drugih podobnih svetovnih prvenstev delovnih pasem predvsem v tem, da na eno mesto pripelje zdaleč največ ljubiteljev psov ene pasme v vseh njenih podpasmah. Na njem bodo tekmovali v sedmih disciplinah, ki se imenujejo IPO, Agility, Mondioring, Obedience, tek s psom, kolesarjenje s psom in specialna razstava belgijskih ovčarjev vseh pasem.

V soboto in nedeljo bo v obzidju Castra potekala razstava belgijskih ovčarjev. Obiskovalci si bodo lahko ogledali vse štiri priznane različice te pasme: črni dolgodlaki groenendael, rjavi ali soboljevi s črno masko dolgodlaki tervueren, rjavi s črno masko kratkodlaki malinois in rjavi resasti laekenois.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije