VOJNA Z MEDIJI?

Uroš Slak doživel hladen tuš: Milana Kreka v oddajo ni bilo

Voditelj je po seji vlade želel pojasnila, a jih ni dobil.
Fotografija: Milan Krek je odpovedal nastop v oddaji. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Milan Krek je odpovedal nastop v oddaji. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Voditelj oddaje 24ur zvečer Uroš Slak je v sredo zvečer doživel hladen tuš. V oddajo je povabil direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) Milana Kreka, a se ta ni prikazal. Nastop naj bi mu po voditeljevih besedah prepovedal direktor Urada vlade za komuniciranje (Ukom) Uroš Urbanija, češ da je že nastopil na redni vladni tiskovni konferenci.

»Danes smo bili dogovorjeni, da bo v studio po seji vlade prišel Milan Krek,« je pojasnil Slak in dodal, da so jim okoli 18.30 nato sporočili, da ga ne bo.

Namesto Kreka se je vabilu odzval predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc. Ta je prepričan, da je takšno komuniciranje s slovensko javnostjo, z državljani in državljankami nevzdržno.

image_alt
Pristojnim prepovedali nastope na televiziji? Beovićevi, Kreku, Kustečevi ...

Krek: Če se bo tako nadaljevalo, lahko pričakujemo tretji val

Direktor Nijz na sredini dopoldanski novinarski konferenci ni bil preveč optimističen. Po strmem upadu števila novoodkritih okužb z novim koronavirusom se v Sloveniji po njegovih besedah zdaj nahajamo v stagnaciji, kar z epidemiološkega vidika ni dobro. Če se bo nadaljevala širitev južnoafriške in angleške različice v Evropi, lahko pričakujemo tretji val, je dejal.

Poudaril je tudi, da so ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa še vedno ključnega pomena, enako tudi testiranje prebivalstva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije