»PREVERITE SVOJE VIRE«

Uf, tole je Janša objavil na twitterju o Golobu in označil svetovne medije (FOTO)

V isti objavi je še označil medijske hiše The New York Times, Financial Times, CNN, Fox News, Euronews, Deutsche Welle, CBS News in France24 ter tiskovni agenciji AFP in Reuters.
Fotografija: FOTO: Borut Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Borut Zivulovic, Reuters

Predsednik vlade Janez Janša se je danes prek twitterja odzval na novinarske prispevke tujih medijev o rezultatih nedeljskih državnozborskih volitev v Sloveniji. V zaporedju objav je med drugim kopici največjih tujih medijev sporočil, naj 'preverijo svoje vire', ko pišejo o političnih usmeritvah predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba.

»Res označujete te proruske tipe kot 'liberalce'? Preverite svoje vire, prosim,« je danes tvitnil Janša. V isti objavi je še označil medijske hiše The New York Times, Financial Times, CNN, Fox News, Euronews, Deutsche Welle, CBS News in France24 ter tiskovni agenciji AFP in Reuters.

image_alt
To Golobu in Janši napovedujeta vedeževalec Blaž in astrologinja Ema

Večino preostalih objav na isto temo je Janša opremil še s sliko predsednika zmagovalne stranke na nedeljskih volitvah Gibanje Svoboda Roberta Goloba v družbi ljubljanskega župana Zorana Jankovića, poleg pa je še dodal slike Jankovića v družbi ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Morebitno rusko vmešavanje v volitve v Sloveniji?

Janša je v seriji objav, kjer je med drugim označil tudi kopico ukrajinskih medijev, javnosti sporočil, naj odgovor na vprašanje, kakšna bo nova vlada, najdejo v "protievropskem in proruskem ozadju" ustvarjalcev Gibanja Svoboda. Na dan volitev je poobjavil tudi tvit Evropske ljudske stranke (EPP), največje politične skupine v Evropskem parlamentu, ki je izrazila zaskrbljenost zaradi »morebitnega ruskega vmešavanja v volitve v Sloveniji«. Dokazov za to sicer niso predstavili.

Trenutno še aktualni predsednik vlade je sicer pred dvema dnevoma relativnemu zmagovalcu volitev čestital za uspeh na volitvah, o bodočem delovanju stranke SDS pa je dejal, da bo vedno pripravljena sodelovati s političnimi akterji za skupno dobro Slovenije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije