COVID 19

Virus razpršen po Sloveniji, poročajo o okuženem malčku

Objavljeno 01. avgust 2020 10.13 | Posodobljeno 01. avgust 2020 13.52 | Piše: S. U.

Doslej so v Sloveniji potrdili 2171 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 119 bolnikov s covidom 19.

FOTO: Jure Eržen, Delo
V Sloveniji so v petek v 892 testiranjih potrdili 15 okužb z novim koronavirusom. Hospitaliziranih je bilo 22 oseb, pet bolnikov s covidom 19 je potrebovalo intenzivno zdravljenje. V domačo oskrbo so v petek odpustili dve osebi, niso pa zabeležili novih smrtnih žrtev, je na spletu objavila vlada.


Doslej so v Sloveniji potrdili 2171 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 119 bolnikov s covidom 19. V petek potrjene okužbe so razpršene po vsej državi, potrdili so jih v 12 občinah. Po dva primera so našteli v ljubljanski in kranjski mestni občini, po eno pa v občinah Maribor, Rogaška Slatina, Domžale, Slovenj Gradec, Ribnica, Trbovlje, Škofljica, Grosuplje, Kozje in Žiri. Eno okužbo so potrdili tudi pri tujem državljanu.

Ljubljana s skupno 361 potrjenimi primeri ostaja občina z največ okuženimi, sledita občini Šmarje pri Jelšah, kjer so našteli 174 okužb, in Ljutomer s 138 potrjenimi primeri.

Stanje v Hrastniku se umirja

Stanje so, kot kaže, umirja v hrastniški občini, kjer že drugi dan zapored niso potrdili nobene nove okužbe. 

O okuženem malčku medtem poročajo iz vrtca v Komendi, kjer so sprejeli ustrezne ukrepe in do 11. avgusta zaprli enoto Čebelica. Varstvo otrok bo potekalo v enoti Mehurčki v starem in mobilnem delu vrtca v Komendi, so zapisali na spletni strani vrtca.
Deli s prijatelji