ALEŠ SAM DOMA

To je radijec, ki resno ogroža šerifa Popoviča

Za župana je kandidiral že leta 2014.
Fotografija: Aleš Bržan velja za umirjenega in nekonfliktnega. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleš Bržan velja za umirjenega in nekonfliktnega. FOTO: Jože Suhadolnik

KOPER – Politik, podjetnik, radijski voditelj, študentski in mladinski aktivist, rojen 15. 2. 1976 v Kopru. Tako označujejo Aleša Bržana, ki mu v izredno napetem županskem boju v Kopru kaže nekoliko bolje kot dosedanjemu županu Borisu Popoviču. Ta je v 16 letih županovanja postal znan tudi kot eden izmed županskih 'šerifov'. 

Popovič je poraz že priznal, a Bržan še ne more biti razglasen za zmagovalca, dokler volilna komisija ne prešteje še 50 glasovnic, poslanih po pošti. Te bi namreč še lahko stopile 12 glasov prednosti, ki jo ima trenutno Bržan.
 
Medtem ko Popoviča pozna skoraj vsakdo v Sloveniji, pa je Bržan v širši Sloveniji precej manj znan. V gimnazijskih letih je bil aktiven v rokometnem klubu, pel je v mladinskem pevskem zboru, skrbel je za fotokrožek in obujal šolski radio, piše na spletni strani njegove liste. Študiral je na fakulteti za pomorstvo in promet, med drugim je bil tudi generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije. Lokalno je najbolj znan kot radijski voditelj na Radiu Capris, kjer je skoraj dve desetletji vodil oddajo Aleš sam doma.
V štabu Aleša Bržana so v nedeljo že nazdravljali. FOTO: Jože Suhadolnik
V štabu Aleša Bržana so v nedeljo že nazdravljali. FOTO: Jože Suhadolnik

Za župana je kandidiral že pred štirimi leti kot kandidat Stranke modernega centra (SMC). Zasedel je drugo mesto, je pa iz stranke zaradi nesoglasij kmalu protestno izstopil. Letos je soustanovil Listo Aleša Bržana in z njo osvojil drugo mesto v mestnem svetu.

V zadnjem desetletju je podjetnik, direktor podjetja Agencija BM, kreativne komunikacije, d. o. o. 

Med projekti, ki se mu ne zdijo smotrni, je v enem izmed intervjujev izpostavil dvigalo na Markovec, ali se bodo uresničile (hudomušne) napovedi nekaterih Koprčanov, da bo naslednji teden gotovo ugasnil lučke Čudolandije, pa bo pokazal čas.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije