44 GLASOV

V Kopru bodo glasovnice šteli dva dni? »Le skuhajte, da bo Popo zmagovalec«

Koper je v pričakovanju štetja glasovnic po pošti.
Fotografija: Boris Popović v volilnem štabu 2. decembra. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Boris Popović v volilnem štabu 2. decembra. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

KOPER – 'Stari' Boris Popovič ali 'novi' Aleš Bržan, to je vprašanje, ki razjeda Koper, Obalo in Slovenijo. Po najnovejših podatkih Državne volilne komisije (DVK) županska kandidata v drugem krogu loči zgolj 12 glasov (podatki osveženi zjutraj ob 6.30). A čaka se na štetje glasovnic, prispelih po pošti. Kot poroča Regional Obala, naj bi teh bilo 44, pregledovati pa naj bi jih začeli danes (ponedeljek) ob 12. uri.

Se je pa na Primorskem, sodeč po spletnih omrežjih, razvnela prava debata o tem, kaj se dogaja z glasovnicami v Kopru. Že v prvem krogu je bilo namreč tam eno najpočasnejših štetij v Sloveniji … Izidi so se čakali vse do takratnega ponedeljkovega jutra.

»Le skuhajte, da bo Popo zmagovalec«, »Dva dni bodo šteli«, »Mučkolandija« se glasijo nekateri od komentarjev. Izidi po štetju glasov po pošti naj bi bili znani šele v torek, mnogim pa ni razumljivo, zakaj se vse skupaj vleče tako dolgo.

Na dan drugega kroga je dolgo s precejšnjo prednostjo vodil Bržan – a okoli 1100 glasov prednosti je splahnelo, ko je občinska volilna komisija prištela glasove s predčasnega glasovanja. Po teh je razlika med Bržanom, ki vodi, in Popovićem zgolj 12 glasov (50,02 % : 49,98 %).
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije