POMOČ

Tako so poskrbeli za 4 otroke umorjene Sabine, mož in ljubica ostajata v priporu

Žensko, ki so jo v začetku aprila našli mrtvo v bližini Kidričevega, sta umorila njen mož in njegova prijateljica oziroma sodelavka, s katero sta se zbližala.
Fotografija: Umorila sta jo mož in njegova prijateljica oziroma sodelavka, s katero sta se zbližala. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Umorila sta jo mož in njegova prijateljica oziroma sodelavka, s katero sta se zbližala. FOTO: Facebook

Medtem ko sta osumljena za umor 33-letnice iz Markovcev od 5. oziroma 6. aprila v priporu, je Center za socialno delo Spodnje Podravje poskrbel za štiri otroke, ki so ostali brez matere. Kot je povedala direktorica Valerija Ilešič Toš, so otroci pri sorodnikih, ob tem pa so jim zagotovili tudi psihosocialno in psihološko pomoč.

Odrejen enomesečni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti

Predsednica Okrožnega sodišča na Ptuju Albina Hrnec Pečnik je pojasnila, da je eden od obtoženih v priporu od 5. aprila od 22.26, druga obtožena pa od 6. aprila od 11.07. Obema je bil za zdaj zaradi ponovitvene nevarnosti odrejen enomesečni pripor, ki se seveda lahko podaljšuje.

Bližnji in prijatelji se od umorjene poslavljajo prav danes, direktorica ptujskega centra za socialno delo Valerija Ilešič Toš pa je povedala, da so za otroke poskrbeli v okviru sorodstvene mreže. »Center jim je zagotovil psihosocialno in psihološko pomoč, ki jo sedaj otroci in sorodniki potrebujejo,« je dodala.

image_alt
Sabino umorila Tomaževa ljubica! Najel celo jasnovidca, ki bi pomagal razvozlati izginotje

Ob tem se je javnosti in medijem zahvalila, ker v veliki meri upoštevajo, v kako zelo težkih razmerah so zdaj otroci in najožji sorodniki ter jih medijsko ne izpostavljajo. Spomnila je še, da je pomoč zanje začela zbirati ptujska območna organizacija Rdečega križa Slovenije.

image_alt
Ganljiva izpoved botre umorjene Sabine

Kot so sporočili iz omenjene humanitarne organizacije, so odprli račun za zbiranje donacij za pomoč štirim otrokom po nasilni smrti mame. Denar je mogoče nakazati na tekoči račun SI56 0420 2000 0348 846 z namenom nakazila Pomoč štirim otrokom po nasilni smrti mame in sklicem SI00 245115.

Dan po umoru mož ženo prijavil kot pogrešano

Žensko, ki so jo v začetku aprila našli mrtvo v bližini Kidričevega, sta po ugotovitvah kriminalistov umorila njen mož in njegova prijateljica oziroma sodelavka, s katero sta se zbližala. Dan po umoru je mož ženo prijavil kot pogrešano.

Policisti so žensko po prijavi v sodelovanju s policisti drugih policijskih enot in kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave poskušali najti, a niso bili uspešni. 5. aprila so bili obveščeni, da so v okolici Kidričevega našli mrtvo osebo, na kateri so odkrili znake kaznivega dejanja.

V okviru preiskave kaznivega dejanja umora so še isti večer odvzeli prostost možu žrtve, torej 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednji dan pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta. Oba sta zdaj osumljena umora v sostorilstvu, dejanje pa naj bi načrtovala in ga izvedla na zahrbten način. Grozi jima najmanj 15 let zapora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije