BLOKE BREZ OKUŽBE

Številke, ki so jih sporočili popoldne, so zvečer drugačne

Na Notranjskem so jim dodatno število okuženih, testiranih v torek, sporočili naknadno.
Fotografija: Vsak dan opravijo ogromno testov. FOTO: Francois Lenoir, Reuters
Odpri galerijo
Vsak dan opravijo ogromno testov. FOTO: Francois Lenoir, Reuters

Vlada je v sredinem popoldnevu sporočila, da je število novoodkritih pozitivnih primerov 1.503. Pri tem je v bolnišnici 333 oseb, od tega 55 na intenzivni negi. Še vedno velja za zaščito upoštevati osnovne ukrepe, h katerim pozivajo zdravniki, epidemiologi in infektologi. 

​Kot kaže, pa je število še višje, vsaj sodeč po objav štaba civilne zaščite za Notranjsko. Ta je na facebooku okoli 21. ure sporočil: »Ob pregledu vseh brisov včerajšnjega dne so epidemiologi ugotovili še večje dnevno število okuženih, kot so sporočili dopoldne. Po podatkih nacionalnega inštituta za javno zdravje so v desetih občinah naše regije odkrili 51 novih okužb in ne 40, kot smo objavili dopoldne. V postojnski občini so odkrili kar 12 novih primerov, v komenski občini devet, v divaški osem, po sedem primerov okužbe so odkrili v sežanski in bistriški občini, štiri nove primere so potrdili v pivški občini, dva v občini Loška dolina in po en primer v hrpeljski in cerkniški občini. Edina občina v naši regiji brez včerajšnje okužbe ostaja občina Bloke.« Torej  je bilo v torek 11 okužb več, kot so sprva dobili informacijo. 




Na Institutu Jožef Stefan pa so glede na dnevno stanje novo odkritih okužb izračunali, da je pri nas že vsak 70. prebivalec kužen. In jasno je, kdaj bo v bolnišnicah najhuje. 


 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije