REŠEVANJE

Srčni policisti rešili račke

V Velenju pernato družinico rešili pred vranami in avti.
Fotografija: Policistka Tina snema, Jerneja pazi četico.
Odpri galerijo
Policistka Tina snema, Jerneja pazi četico.

»To je dokaz, da imajo tudi policisti veliko srce.« In še: »Ja, tudi to delajo policisti, le da državljani največkrat vidimo samo slabe stvari. Lahko samo zaploskamo vsem, ki pomagajo tako ljudem kot živalim,« je bilo mogoče prebrati pred dnevi na profilu na facebooku Policijske uprave Celje, kjer so objavili zanimiv posnetek velenjskih policistov, ki so prek prometne ceste varno pospremili račjo družinico.
 

Prava drama


Dogajanje nam je razkril Davorin Potočnik, pomočnik komandirja iz Velenja. »Bila je nedelja, za nas povsem običajen delovni dan. Bil sem v pisarni dežurnega policista, iz katere se skozi okno vidi naravnost na glavno cesto. Mojo pozornost so pritegnila vozila, ki so se na lepem ustavljala na glavni prometnici, ki iz Celja vodi proti Šoštanju ali Koroški. Cesto je prečkala račja družina. Poleg mame še približno deset račk,« nam je razkril Potočnik in dodal, da je prava nevarnost družino čakala na drugi strani ceste.


»Priletelo je nekaj sivih vran, ki so silovito napadle mladičke. S policistko Tino sva zato takoj stekla na pomoč in naletela na pravo živalsko dramo. Napadalne vrane so se silovito zaganjale v mladiče, mama raca pa se je po svojih močeh trudila, da bi jih obvarovala s prhutanjem kril in pihanjem,« pripoveduje Potočnik. Dežurni policist je o dogajanju obvestil še drugo patruljo, v kateri sta bila policistka Jerneja in policist Matjaž.
Policistka Tina in pomočnik komandirja Davorin Potočnik
Policistka Tina in pomočnik komandirja Davorin Potočnik

»Nato smo vsi štirje po najboljših močeh odganjali napadalne vrane, ki se zlepa niso pustile in jih niti policijska sirena ni zmotila. Ko nam jih je naposled le uspelo pregnati, pa so se prestrašene račke razbežale v nizko grmičevje ob cesti in poskušale brezglavo pobegniti proti središču mesta.« Policistom jim je po mukah vendarle uspelo izbezati iz grmovja, a treba je bilo znova prečkati prometnico.


»Zato je policistka Jerneja ustavila promet na desnem smernem vozišču, policist Matjaž pa na levem. Glavno vlogo reševanja in usmerjanja ptic je prevzela policistka Tina, ki jih je s posebnim čutom za živali prek glavne ceste pospremila v njihovo domovanje, potok Trebuša,« je celotno dogajanje, katerega zaključek je posnel in objavil na družabnem omrežju, opisal Davorin Potočnik, vesel, da je delček dogajanja delil z ljudmi, ki so lahko videli, da so policisti tudi pri ravnanju z ogroženimi živalmi zelo čutni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije