PRIČAKUJE OPRAVIČILO

Šolarju ponudil prevoz, pa so ga ožigosali za pedofila

Bohinjca Vilija Režka zelo bolijo trditve policije. 
Fotografija: Po telefonu nam je povedal, da od policije pričakuje opravičilo, saj ga ni izsledila ona, ampak se je javil sam. FOTO: Facebook FOTO: Foto: Facebook
Odpri galerijo
Po telefonu nam je povedal, da od policije pričakuje opravičilo, saj ga ni izsledila ona, ampak se je javil sam. FOTO: Facebook FOTO: Foto: Facebook

BOHINJSKA BISTRICA, KAMNJE – Kako hude bolečine lahko povzročijo nekoliko preveč zaskrbljeni starši in prehitri prsti na družabnih omrežjih, najbolje ve Vili Režek iz Kamenj pri Bohinjski Bistrici. To je tisti neznanec, ki je prejšnji teden ponudil prevoz otroku, ki je stal ob cesti, in bil zaradi tega skoraj označen za najmanj ugrabitelja otrok, da ne rečemo še kaj hujšega.

"Sinu je, ko je šel na trening tenisa, ustavil STAREJŠI MOŠKI. Avto je bil temno modre barve. Moški je bil močnejše postave, nosil je temno modro kapo in temna očala. Sina je vprašal, kam gre, in mu rekel, da ga pelje nekam. Sinu kraj ni bil poznan. Stegnil se je in odprl vrata, rekel, naj se usede v avto, a se sin k sreči ni in je stekel naprej. Avto se je odpeljal naprej proti jezeru. O dogodku sem obvestila policista," je zapisala dečkova zaskrbljena mama na družabnem omrežju in sporočilo je hitro zakrožilo po vsej Sloveniji.
Vili Režek je priden Bohinjec in znan traktorist, ne pa ugrabitelj otrok, so mu stopili v bran družina in Bohinjci. FOTO: Facebook
Vili Režek je priden Bohinjec in znan traktorist, ne pa ugrabitelj otrok, so mu stopili v bran družina in Bohinjci. FOTO: Facebook

V Bohinju so bili pretreseni in prestrašeni nad novico, da starejši moški vabi v vozilo otroke. Tam sicer podobnih primerov ne poznajo, Bohinj zaradi divje in neprehodne narave bolj slovi po skrivnostnih izginotjih planincev, ki jih nikoli ne najdejo, zaradi tega se je tega območja prijelo tudi ime Bohinjski trikotnik. A vendar živimo v časih, ko se nihče ne more izogniti poročilom o pedofilih in drugih kriminalcih, ki prežijo na otroke, zato se je po Bohinju začela širiti panika zaradi domnevnega bohinjskega pedofila.
Hotel je le fantu s prevozom pomagati do sosednje vasi, a se je zgodil velik nesporazum. FOTO: Bohinj-info
Hotel je le fantu s prevozom pomagati do sosednje vasi, a se je zgodil velik nesporazum. FOTO: Bohinj-info

V Slovenskih novicah smo že v petek objavili, da je primer obravnavala blejska policija in da je tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave mag. Bojan Kos povedal, da so izsledili voznika. A čeprav se je izkazalo, da sumljivih okoliščin ni bilo, saj da je šlo za nesporazum, se je panika širila. Družabna omrežja so bila polna komentarjev o tem, kaj bi bilo treba narediti z barabo, ki da jih je vse preveč okoli nas, pa o tem, kako otroci res z nikomer niti ne smejo več govoriti, ker nikomur več ni za zaupati, in da otrok v avto se pa res ne sme vabiti.

Sin očetu v bran

Vendar se je v soboto vendarle zgodil velik preobrat, saj je iz Bohinja prišla vesela novica, da je bilo vse skupaj en velik nesporazum. Na družabnih omrežjih se je javno oglasil sin domnevnega ugrabitelja in sporočil, da ni vse tako, kot se zdi. "Vili Režek se je takoj sam prepoznal in se javil policiji. Le fanta iz vasi je hotel peljati. Na žalost smo v dobi, ko ne smemo pomagati sočloveku, saj lahko dejanje pripelje do nesporazuma. Ker se objavitelj (zaskrbljena mamica, op. p.) ni opravičil, sem se postavil v bran očetu, da ga zaščitim. Kot ste širili naprej prejšnjo objavo, bi bilo pošteno, da tudi mojo. Hvala lepa," je zapisal Janez Režek.
...
...

Vilija Režka smo hoteli obiskati v Kamnjah pri Bohinjski Bistrici, kjer živi, vendar je bil tako razočaran in jezen nad vsem skupaj, da nismo vztrajali, ko je okleval. Nam je pa po telefonu, malodane v solzah, povedal, kako huda krivica se mu je zgodila in kako ga vse skupaj boli.
Najprej smo ga vprašali, kaj se je v resnici sploh zgodilo. Sinovo partnerico je peljal iz bolnišnice domov v Bohinjsko Bistrico, pripoveduje. V Zoisovi ulici je pred hišo zagledal fanta z večjo torbo in pomislil, da je sin iz sosednje hiše, s katerimi se poznajo. Vprašal ga je, ali gre na Brod, to je sosednja vas, saj se mu je zdelo, da v tistem času avtobusi ne vozijo. Ker ima šipo v avtu pokvarjeno, je odprl vrata in ga vprašal, ali potrebuje prevoz. Bil je lep sončen dan in imel je sončna očala, zato je šele potem ugotovil, da to ni tisti fant. "Hotel sem mu samo pomagati, zaradi tega pa so me ves teden pribijali na križ. A veste, kako hudo to boli? Tako zelo, da sploh ne vem, kaj naj rečem. Takoj ko se je začela širiti vsa ta panika, sem se prepoznal in takoj šel na policijo, zdaj pa se oni tam hvalijo, da so me izsledili," je zelo razburjen 63-letni Bohinjec, v ozadju slišimo ženo, kako ga poskuša umiriti.

Nihče se mu ni opravičil

"Veste," nadaljuje, "50 let sem gasilec, tri sinove imam, vsi so gasilci, Silvo, poveljnik PGD Bohinjska Bistrica, je bil ravno te dni odlikovan na Brdu pri Kranju. Vsi me poznajo, vedno sem rad pomagal ljudem, kadar je bilo treba, nikoli nisem nič slabega naredil, nič nimam za skrivati. Po 42 letih delovne dobe, od tega so bila tri leta in pol orožnih vaj, sem penzionist s 500 evri penzije. In po vsem tem me obtožijo, da sem pedofil samo zato, ker sem iz dobre volje hotel pomagati fantu. Še huje pa je, da se zdaj, ko je jasno, da je šlo za nesporazum, nihče noče niti opravičiti, ne starši fanta, ki so vse skupaj sprožili, in ne policija. Predvsem od policije pričakujem, da se mi opravičijo. Niso me oni izsledili, ampak sem se sam javil. Vrgli so me v gnoj in me v njem pustili," je razočaran nad vsem skupaj.
Po Bohinju se je bliskovito razširila novica, da starejši moški vabi otroke v avtomobil. FOTO: arhiv Dela
Po Bohinju se je bliskovito razširila novica, da starejši moški vabi otroke v avtomobil. FOTO: arhiv Dela

Ko o gospodu Viliju Režku povprašamo med Bohinjci, vsi v en glas potrdijo, da mu je bila prizadejana res velika krivica. "To so pridni ljudje in te obtožbe so popolnoma lažne. Vili je včasih vozil kamion, je pa tudi znan bohinjski traktorist in vedno pomaga, kadar je treba kaj problematičnega rešiti s traktorjem. Pa gasilec je in član športnega društva Bohinjski medvedi. Žal je danes tako, da si še otroka na cesti ne upaš več pogledati, kaj šele, da bi mu poskušal pomagati. Zato sploh ni čudno, da se kdaj kaj hudega zgodi, pa gredo vsi kar mimo. Res žalostno. Upam, da bo po vsem tem vseeno prevladala resnica in da bo ime Vilija Režka oprano te lažne krivde," sklene eden od Vilijevih sokrajanov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije