V ZADNJI ODDAJI

Šokantno poročilo vladnega urada za komuniciranje: »Štefančič je izkoristil sodelavko«

Prepričani so, da je šlo za seksizem, ker mu je pomagala pri oblačenju suknjiča ...
Fotografija: Sodelavka mu je pomagala obleči suknjič. FOTO: TV Slovenija
Odpri galerijo
Sodelavka mu je pomagala obleči suknjič. FOTO: TV Slovenija

Urad vlade za komuniciranje (Ukom) že dlje časa pripravlja tedenske analize poročanja RTV Slovenija. V sklopu teh izpostavijo različne vsebine ter opombe, za kakšne kršitve naj bi šlo v konkretnih prispevkih oziroma oddajah. Tokrat so pod drobnogled vzeli tudi zadnjo oddajo Studia City pred volitvami, v kateri je voditelj Marcel Štefančič na koncu oblekel suknjič in povedal nekaj krepkih na račun vodilnih na RTV.

image_alt
Razkrivamo, za koliko bodo odpadle oddaje po denarnici udarile Marcela Štefančiča

V Ukomu jih je zmotilo, da je voditelju suknjič oblekla sodelavka. Še več, prepričani so, da gre za seksizem. »Voditelj Marcel Štefančič izkoristi sodelavko, da mu pomaga pri oblačenju suknjiča, medtem ko voditelj pove zaključne besede,« je med drugim mogoče prebrati pri vsebini. »Gre za tipičen primer seksizma in izkoriščanje sodelavke, da voditelju oblači suknjič, kar bi lahko naredil tudi sam.«

»Gre za grobo kršenje določb Zakona o RTV in tipičen primer zlorabe javnega medija v zasebne politične namene s propagandnimi učinki, saj je ob drugi priložnosti prav Marcel Štefančič razkril, da razume oddajo Studio City kot del promocijskih aktivnosti za Roberta Goloba,« so še zapisali v poročilu.

Izsek iz poročila analize. FOTO: Ukom
Izsek iz poročila analize. FOTO: Ukom

Za komentar smo prosili tudi ustvarjalce oddaje Studio City. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije