DO 9. MAJA GA NE BO

Tako se je od gledalcev poslovil voditelj Marcel Štefančič

S sklepno mislijo je šokiral mnoge.
Fotografija: Marcel Štefančič v zadnji oddaji. FOTO: TV Slovenija
Odpri galerijo
Marcel Štefančič v zadnji oddaji. FOTO: TV Slovenija

Prejšnji teden je mnoge gledalce presenetila vest o odločitvi nacionalne RTV Slovenija, da s sporeda za dva meseca umakne Studio City, Tednik in Tarčo. Ob ponedeljkih in četrtkih bodo odslej namreč predvolilna soočenja, za zdaj pa še ni znano, kdo jih bo vodil. Na RTV sicer pojasnjujejo, da v skladu z zakonskimi obveznostmi program Televizije Slovenija prilagajajo predvolilnemu obdobju.

image_alt
Po ukinitvi Tarče, Tednika in Studia City se je oglasil Marcel Štefančič

V ponedeljek je bila zadnjič pred volitvami na sporedu oddaja Studia City. Svojih pet minut si je na koncu vzel tudi voditelj Marcel Šefančič, ki je nosil majico z napisom #ZAjavnoRTV, nato pa si je nadel še suknjič. »Dodal pa bi tole: v času, ko obsojamo avtokrate ob napadu na Ukrajino, je treba kar najodločneje obsoditi tudi avtokracijo, ki je napadla nacionalko. To hišo,« je dejal in dodal, da so to njegovo izjavo pred dnevi že izrezali iz Dnevnika, zato jo je ponovil.

Gledalcem je Štefančič sporočil še: »Vidimo se 9. maja, na dan zmage!« Nato pa so zavrteli pesem Bella Ciao.

Uredništvo: Studia City ne bo niti dan po volitvah

Štefančiča smo prosili za komentar na navedbe vodilnih na RTV, da so oddaje, med njimi Studio City, odpadle tudi ob zadnjih volitvah, ko so bila na sporedu predvolilna soočenja. V uredništvu Studia City odgovarjajo takole: »Maja leta 2018 so res bile na sporedu tudi predvolilne oddaje, a Studio City je zaradi soočenj odpadel le 2x, 7.5 in 28.5. Marcel je na TVSLO vodil volilni večer, 3.6. in nato smo imeli običajen Studio City s povolilno analizo, v ponedeljek 4.6. Letos vsega tega ni, povolilni ponedeljek, 25.4. so namesto Studia City, ki bi analiziral nedvomno ene najbolj zanimivih volitev zadnjega časa, planirani Odmevi Plus. Tako je po odločitvi vodstva oddaja nazaj šele 9.5.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas