NOVA POŠILJKA

Sneg že povzroča kaos na cestah

Nastajajo zastoji, ponekod prihaja do prometnih nesreč. 
Fotografija: Sneg po državi že povzroča težave. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Sneg po državi že povzroča težave. FOTO: Promet.si

LJUBLJANA – Nova pošiljka snega je ponekod po Sloveniji ohromila promet. Prometnoinformacijski center poroča, da je na avtocesti Ljubljana–Obrežje med priključkom Trebnje zahod in Smlednik zaradi obilnega sneženja oviran promet. Promet je prav tako oviran na cestninski postaji Vransko ter med cestninsko postajo Vransko in priključkom Šentrupert  proti Mariboru. Med priključkom Fram in razcepom Slivnica je zaprt prehitevalni pas proti Mariboru, prav tako nastajajo zastoji.


Alarm zaradi burje


Arso je zaradi burje izdal opozorilo, in sicer bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem ponekod presegali hitrost 120 kilometrov na uro. Tudi razmere na primorskih cestah niso ravno rožnate, na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na regionalni cesti Vipava–Ajdovščina je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Vremenske razmere na Obrežju. FOTO: Promet.si
Vremenske razmere na Obrežju. FOTO: Promet.si


Vremenska napoved


V noči na petek se bodo padavine spet nekoliko okrepile. Danes bo predvsem oblačno, občasno bo snežilo, le ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Zvečer bodo padavine slabele.

Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. V soboto dopoldne bo sneženje povsod ponehalo, ponekod se bo popoldne jasnilo. Burja na Primorskem bo nekoliko oslabela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije