SAMOSTOJNA POSLANKA

SMC razrešil svojo bivšo poslanko, na njeno mesto pa postavil ta dva poslanca

SMC je predlagal razrešitev Mateje Udovč z mesta predsednice in podpredsednice odborov DZ, kar je DZ potrdil.
Fotografija: Mateja Udovč je prestopila iz SMC in bo delovala kot samostojna poslanka. FOTO: DZ
Odpri galerijo
Mateja Udovč je prestopila iz SMC in bo delovala kot samostojna poslanka. FOTO: DZ

DZ je danes potrdil predlog poslanske skupine SMC, da se namesto Mateje Udovč, ki je izstopila iz SMC, na mesto predsednice odbora za gospodarstvo imenuje Mojco Žnidarič iz SMC, na mesto podpredsednika odbora za infrastrukturo, okolje in prostor pa Gregorja Periča iz SMC.

V razpravi je del opozicije, LMŠ, Levica, SD in SAB, opozoril na nesorazmernost pri sestavi odborov glede na velikost poslanskih skupin.

Udovčeva, ki je sredi meseca prestopila v stranko Naša dežela, uradno, kot je razvidno s spletne strani DZ, še sodi v poslansko skupino SMC. Je pa napovedala, da bo iz nje izstopila in bo delovala kot samostojna poslanka.

image_alt
Poslanka razkrila, zakaj je zapustila Počivalška

Kot je danes pojasnila za STA, išče strokovnega sodelavca, ki ji bo po odhodu iz poslanske skupine pomagal pri delu. Poslancem DZ pripadajo sredstva za pomoč pri delovanju in ko bodo zaključeni dogovori, bo delovala kot samostojna poslanka, je napovedala. Ob tem je zatrdila, da bo, ne glede na to, ali je del poslanske skupine ali pa nastopa kot samostojna poslanka, enako kot do zdaj delovala samostojno.

Udovčeva je še povedala, da zahteve po razrešitvi ne dojema kot nezaupnice, saj je to zgolj posledica njene odločitve za izstop iz stranke SMC, ki se je v začetku meseca po združitvi s stranko GAS preimenovala v Konkretno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije