SVETOVNA SENZACIJA

Slovenska voda, ki je v Evropi ne smejo prodajati, navdušuje Američane

Kakšna promocija za slovenski turizem in z magnezijem najbogatejšo vodo na svetu.
Fotografija: Stanislav Pšeničnik, lastnik in direktor družbe Hotel Sava Rogaška. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Stanislav Pšeničnik, lastnik in direktor družbe Hotel Sava Rogaška. FOTO: Igor Mali

Slovenska mineralna voda Roi, ki jo polnijo v rogaških vrelcih, je navdušila ameriška igralca Anno Kendrick in Zaca Efrona. Effron, ki navdušuje s svojo najnovejšo dokumentarno oddajo Down to Earth na Netflixu, je gostil vodnega someljeja Martina Rieseja, ki je zvezdnikoma med drugim postregel z minerali bogato slovensko vodo, ki je v preteklosti že dobila kar nekaj nagrad in priznanj. 

Zacu in Anni je povedal, da bosta okusila vodo, ki jo je skoraj nemogoče dobiti, in da sta ena redkih, ki imata dostop do nje.

»Voda ima toliko mineralov, da jih lahko včasih celo vidite s prostim očesom,« je opisal in dodal, da v nobeni drugi mineralni vodi ni prisotnega toliko magnezija kot v vodi Roi. »To ni za hidracijo, to je pravzaprav zdravilo,« je še dejal somelje.





Kaj menijo o degustiranju vode v Netflixovem dokumentarcu, smo povprašali proizvajalce vode Roi. Gregor Pšeničnik nam je pojasnil, da s priznanim vodnim sommelierjem Martinom Reisejem sodelujejo že več let. »Je velik oboževalec mineralne vode Roi – Roitschocrene. V znanih oddajah in ob degustacijah jo redno ponudi gostom ter pri tem ne pozabi poudariti njene unikatnosti. Mineralna voda Roi, ki velja za vodo, z magnezijem najbogatejšo na svetu, je za svoje druge kvalitete prejela že več mednarodnih nagrad. Uvršča se v sam vrh mineralnih vod. Ustvarjalci oddaje so nas kontaktirali o dovoljenju za predstavitev blagovne znamke Roi. Kot mnoge je Roi navdušil tudi Zaca Efrona, Anno Kendrik in ostale, kar le potrdi odličnost našega produkta. Žal pa naša država na vse načine poskuša onemogočiti blagovno znamko Roi in s tem prodajo te odlične mineralne vode v Sloveniji in Evropi,« ja pojasnil Pšeničnik. 

Lastnik hotelov Sava Rogaška Stanislav Pšeničnik vode Roi v Sloveniji in Evropi ne sme tržiti, saj naj bi se iz te iste vrtine črpal tudi vsem dobro znani Donat Mg, a Pšeničnik pravi, da ne gre za isti vodni vir in da se vodi bistveno razlikujeta po vsebnosti magnezija. Za pol litra te vode je treba odšteti skoraj 50 evrov, zaradi česar je uvrščena tudi med najdražje. 





 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije