JAVNOMNENJSKA RAZISKAVA

Slab mesec pred volitvami tesen boj za vrh, v spodnjem delu precejšnja gneča

Imamo dva favorita za zmago – to sta SDS Janeza Janše in Gibanje Svoboda Roberta Goloba.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Slab mesec pred parlamentarnimi volitvami javnomnenjska raziskava, ki jo za Pop TV opravlja inštitut Mediana, kaže, da se izrazito oblikujeta dva favorita za zmago. To sta SDS Janeza Janše in Gibanje Svoboda Roberta Goloba.

Med strankami trenutno spremljamo tesen boj za vrh. Če bi bile volitve to nedeljo, bi največ volivcev obkrožilo vladajočo Slovensko demokratsko stranko (16,8 odstotka). Za ovratnik pa ji z minimalno razliko diha Gibanje Svoboda Roberta Goloba (16,7 odstotka). Vse ostale stranke ne dosegajo dvomestnih številk javne podpore. Še najbliže so na tretjem mestu Socialni demokrati (9,4 odstotka). Sledita Levica (7,2 odstotka) in Nova Slovenija (5 odstotkov), so povedali v informativni oddaji 24ur.

FOTO: Pop TV, posnetek zaslona
FOTO: Pop TV, posnetek zaslona

FOTO: Pop TV, posnetek zaslona
FOTO: Pop TV, posnetek zaslona

Ob tem dodajajo, da je v spodnjem delu lestvice precejšnja gneča, zato se obeta napeta tekma za preostanek glasov. Podpora Listi Marjana Šarca (3,8 odstotka) še naprej upada, okrepil se je že skoraj odpisani Desus (2,8 odstotka). Sledijo še Stranka Alenke Bratušek (2,7 odstotka), Piratska stranka (2,4 odstotka) in Resnica (2,3 odstotka). 

image_alt
Volilna bitka se je uradno začela: »Pričakujem umazani boj«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije