OSTRO PISMO

Škof Peter Štumpf postavil ultimat: »Kdor bo glasoval za smrt, naj v prihodnje ostane kar doma«

Ob referendumih o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in rabi konoplje meni, da je pri teh vprašanjih nemogoče ostati nevtralen.
Fotografija: Peter Štumpf.  FOTO: Tadej Regent/delo
Odpri galerijo
Peter Štumpf.  FOTO: Tadej Regent/delo

Soboški škof Peter Štumpf v ostrem pismu ob referendumih o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja in rabi konoplje meni, da je pri teh vprašanjih nemogoče ostati nevtralen. »Ali si za eno ali za drugo ekipo,« je zapisal, ob tem pa tistim, ki bi glasovali za, sporoča, da v cerkvi nimajo kaj iskati.

Na SŠK pravijo, da ne gre za njihovo izjavo

»Kdor bo dal svoj glas življenju, ima v cerkvi kaj iskati; kdor pa bo glasoval za smrt, pa naj v prihodnje ostane kar doma,« je Štumpf zapisal v pismu, ki so ga objavili na spletni strani Katoliške cerkve.

»Referendum o evtanaziji in legalizaciji marihuane je nastavljena igra, ki jo je država vsilila ljudem in se tako otresla velike moralne odgovornosti,« je zapisal, ob tem pa državi očital, da »dobro ve, da gre za boj med življenjem in smrtjo

image_alt
Evtanazija, da ali ne? Kaj so povedali zagovorniki in nasprotniki?

Po njegovih besedah »država v boj proti življenju pošilja zdravnike«, sama pa se spreminja v »poligon smrti«.

V Slovenski škofovski konferenci (SŠK) so za STA zapisali, da je izjava škofa Štumpfa na njihovi spletni strani poobjavljena, kar je redna praksa, in da ne gre za izjavo SŠK. Slovenski škofje bodo izjavo podali v prihodnjih dneh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije