»ŽELJA PO OBLASTI JE MOČNA«

SDS zahteva opravičilo Šarca, sicer sledi ...

Sestanek predstavnikov LMŠ in SMC o morebitnem sodelovanju naj bi bil zelo kratek.
Fotografija: Marjan Šarec se je na svoj način opravičil stranki SDS. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec se je na svoj način opravičil stranki SDS. FOTO: Leon Vidic, Delo

Premier v odstopu Marjan Šarec je razkril, da je prejel pismo odvetnika stranke SDS, češ da je nedostojno govoril o stranki in da bo prejel tožbeni zahtevek, če se ne opraviči. »No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS. Me pa očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov Državnega zbora,« je zapisal Šarec. »Želja po oblasti je močna.«



Politično dogajanje se očitno približuje vrelišču. Šarec je ob svojem odstopu, ki ga je napovedal 27. januarja, namreč povabil stranko SMC k sodelovanju na predčasnih volitvah, a se je ta odzvala na povabilo SDS o morebitnem oblikovanju nove vlade. Šarec je to prejšnji teden komentiral z besedami, da stranka pod vodstvom Zdravka Počivalška izgublja kredibilnost na njihovi strani. Šarec je možnost sodelovanja svoje stranke s stranko SDS kategorično izključil.
 
Preberite tudi:
SMC pred razpadom? Cerar izključuje vlado s stranko SDS, Janša razkriva ozadje
Ministrica pred pogovori z Janšo izstopila iz SMC

Sodelovanje s stranko Janeza Janše so izključili tudi v SD, Levici, SAB in SNS, ki so vsi zavrnili povabilo na pogovore, tudi v SMC pa niso vsi navdušeni nad morebitnim sodelovanjem. Danes je iz SMC izstopila dosedanja podpredsednica Ksenija Klampfer, možnost sodelovanja z Janšo pa je ostro zavrnil tudi ustanovitelj stranke Miro Cerar.

Danes so se sestali tudi predstavniki LMŠ in SMC, da bi se pogovarjali o morebitnem sodelovanju na predčasnih volitvah, če bo do njih prišlo, a naj bi se sestanek zaključil po vsega 15 minutah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije