POGOVORI SE NADALJUJEJO

Šarec brez besed, Levica ne bo podpisala

Levico najbolj moti imenovanje Damirja Črnčeca.
Fotografija: Marjan Šarec vodi manjšinsko vlado. Ali po izvolitvi še potrebuje Levico? FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Marjan Šarec vodi manjšinsko vlado. Ali po izvolitvi še potrebuje Levico? FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Do podpisa parafiranega sporazuma o sodelovanju Levice z vladnim peterčkom prihodnji teden ne bo prišlo, se bodo pa pogovori nadaljevali, je po srečanju s premierjem Marjanom Šarcem povedal koordinator Levice Luka Mesec.

Največ so po njegovih besedah govorili o imenovanju Damirja Črnčeca v kabinet predsednika vlade, ki za Levico ostaja nesprejemljiv. Na srečanju v poslanski skupini Levica, ki ga je Šarec zapustil brez izjav, so se po Mesčevih besedah pogovarjali tudi o nezadovoljstvu Levice z izvajanjem sporazuma o sodelovanju ter o tem, »kako naprej, ali nas sploh še želijo«.

Levica mora še ugotoviti, ali bo lahko zaupala Šarcu. FOTO: Jure Eržen, Delo
Levica mora še ugotoviti, ali bo lahko zaupala Šarcu. FOTO: Jure Eržen, Delo
Najbolj pa so se posvetili imenovanju Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade (KPV). Ta za Levico ostaja nesprejemljiv, Šarec pa je po Mesčevih besedah povedal, da od njegovega imenovanja ne odstopa.

Nadaljujejo pogovore

»Za podporo Šarcu za mandatarja smo se odločili zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva. Ta politika pa pri nas ni omejena zgolj na SDS, ampak jo utelešajo tudi ljudje, kot je Črnčec,« je povedal Mesec. Na vprašanje, ali je mogoče zgladiti nesporazume, pa je odgovoril, da je poteza s Črnčecem gotovo postavila pod vprašaj sodelovanje Levice z vladnim peterčkom. »Zato nadaljujemo pogovore, da bomo videli, ali je mogoče zaupanje vzpostaviti,« je pojasnil.

Prav zaradi Črnčeca in nezadovoljstva Levice z izvajanjem parafiranega sporazuma se je zataknilo pri podpisu sporazuma, ki je bil sprva predviden za pretekli torek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije