OKROGLA MIZA

Razprava: Kam in kako pluje Slovenija?

Na Internautici razprava o prihodnosti naše države. Imamo na slovenski jadrnici kompas naravnan v pravo smer?
Fotografija: Internautica do 20. maja poteka v marini Portorož. FOTO: Internautica.si
Odpri galerijo
Internautica do 20. maja poteka v marini Portorož. FOTO: Internautica.si

PORTOROŽ – V soboto ob 15. uri bo na prestižni Internautici potekala okrogla miza v organizaciji naše sestrske edicije Sveta kapitala. Gostje bodo pretresali prihodnost Slovenije.

Potniki na slovenski jadrnici so načelno zadovoljni in optimistični. Vse več jih ima službo, plače se povišujejo, tako da je tudi njihova potrošnja v ladijskih trgovinah, gostilnah in zabaviščih vse višja. Hkrati pa se jadrnica tudi vseskozi posodablja. Obseg investicij se povečuje, tudi z evropskim denarjem, kar še dodatno pripomore k hitrosti jadrnice s slovensko zastavo. Vendar se pri tem postavlja vprašanje: ali je kompas naravnan v pravo smer in ali je pripravljena na razburkano morje, ki bi ga lahko, denimo, povzročila trgovinska vojna med flotami velikih sil?

O tem bodo pod vodstvom urednice Sveta kapitala Petre Kovič razglabljali Jure Ristič, masternode, vodja globalnih trgov podjetja Xaurum, Jurij Korenc, ustanovitelj navtičnega sejma Internautica, Joc Pečečnik, ustanovitelj skupine Elektronček in igralniškega podjetja Interblock, Lovro Peterlin, član uprave A1 Slovenija in predsednik sekcije mladih menedžerjev Združenja Manager, Saša Mrak, izvršna direktorica Združenja Manager, ter Robert Sever, direktor Združenja za promet pri GZS.

Internautica z vedno več gosti

Navtična razstava Internautica predstavlja priložnost poslovnega mreženja, trgovanja ter navezovanja stikov, tako med poslovnimi partnerji kot med trgovci in kupci. Sejem je vsako leto večji, lani ga je obiskalo kar 15 tisoč ljudi, razstavljenih je bilo več kot 150 novih plovil, 300 mednarodnih razstavljavcev pa je predstavilo več kot 1000 blagovnih znamk, kot so Absolute, Adler, Bavaria, Cranchi, Elan, Ferretti, Greenline in Princess. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije