NOVO ZAVEZNIŠTVO

Preobrat v slovenski politiki? Podobnik obljublja znana imena in velik vpliv

Marjan Podobnik je potrdil govorice.
Fotografija: Kongres stranke SLS. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Kongres stranke SLS. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Predsednik SLS je za Televizijo Slovenija potrdil, da se v zadnjih tednih snuje politično zavezništvo, ki naj bi na naslednjih volitvah merilo na 10 % vseh volivcev. SLS širi svoje mreže, saj se jim v stranki zdi pomembno, da naredijo sredinsko povezovalno zgodbo. Podobnik je napovedal, da se pripravlja močna lista z 88 kandidati, ki naj bi združevala obraze z obeh političnih polov. Omenja Zelene Slovenije, katerih vidni predstavnik je Andrej Čuš.

Podpira jih tudi nekdanji ustavni sodnik Ernest Petrič, ki je naklonjen povezovanju in opuščanju ideoloških sporov. Na listi naj bi nastopili tudi nekateri župani slovenskih mest, glasno pa se omenja tudi prvi reševalec Slovencev v tujini med koronakrizo, nekdanji minister za notranje zadeve Andrej Šter.

Na predčasnih državnozborskih volitvah julija 2014 je SLS za las zgrešil parlamentarni prag, v parlament pa se stranki ni uspelo vrniti niti na volitvah 2018, čemur je sledil odstop predsednika stranke Marka Zidanška. Je pa na lokalnih volitvah 2014 SLS zmagal po številu županov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije