ZAMRZNITEV PROTESTOV

Predstavniku slovenskih kmetov grozili s smrtjo in požigom kmetije

Groženj je bil deležen tudi Marjan Podobnik.
Fotografija: Grozili naj bi tudi Marjanu Podobniku. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Grozili naj bi tudi Marjanu Podobniku. FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved je prejel pismo z grožnjo smrti in uničenja njegove kmetije. Pismo je datirano s 16. avgustom 2019, na njegov dom pa je prišlo danes zjutraj, so sporočili iz SLS. Medved po navedbah stranke »z gnusom zavrača namigovanja, da naj bi bile grožnje povezane z odpovedjo protestnega shoda. Nasprotno, po njegovem mnenju za grožnjami stojijo tisti, ki nasprotujejo njegovim prizadevanjem za zmanjšanje števila zveri na podeželju.« Medved je za STA potrdil, da je grožnje že prijavil policiji.

»Grožnje predsedniku Sindikata kmetov Slovenije so le vrh ledene gore nenormalnosti, ko govorimo o zvereh in ljudeh. Zaradi odločnih zahtev za zmanjšanje števila zveri, da bi zaščitili ljudi in njihovo premoženje je pred tednom dni, po novinarski konferenci, prejel grožnje tudi predsednik SLS Marjan Podobnik, ki jih je prijavil na policijski postaji Ribnica. Obžalovanja vredni so poskusi nekaterih medijev in nekaterih vladnih predstavnikov, da bi za grožnje predsedniku Sindikata kmetov obtožili kar SLS,« so v stranki še zapisali v sporočilu za javnost. 

Proteste so zamrznili

Sindikat kmetov Slovenije se je zaradi problematike zveri (po mnenju sindikata so se medvedi in volkovi prenamnožili, zato so napadi na rejne živali in škode vse pogostejše) podal v serijo protestov, a se jih je po torkovem srečanju s predsednikom vlade Marjanom Šarcem in ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec odločil zamrzniti, ravno tako zahtevo po odstopu ministra za okolje Simona Zajca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije