posedkov in globljih razpok." />
PREVIDNO V PROMETU

Pozor, začenja se obnova Celovške ceste v Ljubljani

V sklopu del bodo izvedli obnovo voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok.
Fotografija: Celovška cesta (simbolična fotografija). FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Celovška cesta (simbolična fotografija). FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Danes bo stekla obnova Celovške ceste v Ljubljani. Direkcija za infrastrukturo bo dela začela na odseku od križišča s Prušnikovo ulico pri cerkvi do vključno nadvoza čez ljubljansko severno obvoznico. Obnova bo potekala v več fazah.

V sklopu del bodo izvedli obnovo voziščne konstrukcije, ki bo obsegala rezkanje in zamenjavo obrabno-zaporne plasti z novim asfaltom ter globinsko sanacijo posedkov in globljih razpok. Obnovili bodo tudi obstoječo prometno signalizacijo in izvedli debeloslojne talne obeležbe.

Obnovo cestišča bodo na direkciji razdelili v več faz, in sicer tako, da bo vedno prevozen en pas na dvopasovnem smernem vozišču. V času izvajanju gradbenih del na desnem voznem pasu bodo dela potekala tudi na avtobusnem postajališču. Avtobusno postajališče bo začasno urejeno na desnem pasu kot niša znotraj gradbišča, so pojasnili. V času izvajanju gradbenih del na levem voznem pasu pa bo uporaba avtobusnega postajališča potekala nemoteno.

Gradbena dela na območju križišč bodo potekala v celotni širini dvopasovnih smernih vozišč s popolno zaporo priključne lokalne ceste. Obvoz priključne ceste bodo uredili po vzporednih lokalnih cestah na sosednje križišče.

Kot so še navedli na direkciji, bodo dela v območju križišč potekala izključno med vikendi oziroma dela prostimi dnevi, ko so prometne obremenitve manjše. Delna oziroma polovična zapora ceste je načrtovana od danes naprej. Gradbena dela bodo predvidoma zaključena v novembru, vsem uporabnikom pa se direkcija zahvaljuje za razumevanje in strpnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije