TEŽKI POGOJI DELA

Pošta na udaru, poštni delavci pa razkrivajo svojo plat zgodbe

Prerazporejanje ni dovoljeno, ob tem je vedno več poškodb.
Fotografija: Ljudje so slabe volje, poštarji pa delajo v nemogočih razmerah. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Ljudje so slabe volje, poštarji pa delajo v nemogočih razmerah. FOTO: Jure Eržen, Delo

»Delavci Pošte Slovenije smo v zadnjih dveh tednih nenehna tarča medijskih objav in polemik glede odgovornosti zaradi nastalih težav pri prenosu paketov.  Sami smo že 25. 11. 2020 na odboru za gospodarstvo v državnem zboru opozorili, da zaradi zakona o poštnih storitvah, ki Pošti Slovenije nalaga izvajanje univerzalnih poštnih storitev, nastaja velika gospodarska škoda. Zaradi tega zakona na Pošti Slovenije ne smemo prerazporediti naših internih resursov, tako delavcev kot vozil, na tržni segment, torej paketno dostavo. Zdaj je posledica vidna vsem. Poleg tega se je zaradi neustreznega načina financiranja v preteklih letih zaprlo 65 pošt, zato zdaj prihaja do večjih dodatnih obremenitev zaposlenih in nezadovoljstva strank zaradi povečanega časa čakanja za vstop na poštno poslovalnico,« so zapisali v Sindikatu poštnih delavcev. 

Pošta je v času koronakrize sila obremenjena, še bolj pa v t. i. veselem decembru, zato je veliko slabe volje tudi pri pošiljateljih in prejemnikih. Poleg tega ima Pošta Slovenije zaradi veliko paketov prostorsko stisko in so paketi ostali na snegu ter dežju. 

Iz sindikata so sporočili, da so na upravo Pošte Slovenije naslovili določene zahteve. »V ta namen smo na upravo Pošte Slovenije naslovili spodnje zahteve. Če od nje ne dobimo pozitivnega odgovora in pripravljenosti, da sledijo zahtevam, se bomo delavci Pošte Slovenije prisiljeni poslužiti drugih oblik sindikalnega boja za dosego boljšega standarda tako za zaposlene kot za stranke. «

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije