POŠKODBE

Policijska preiskava: pil je mineralno vodo in pristal v UKC

Vzorec prinesene pijače je pokazal, da je bila v njej bazična snov. 
Fotografija: Kaj je bilo v mineralni vodi? FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Kaj je bilo v mineralni vodi? FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Na ljubljanski klinični center se je po pomoč zatekel moški, ki je takoj po zaužitju radenske utrpel poškodbe grla. Kaj je bilo v mineralni vodi, ki jo je v enem izmed ljubljanskih lokalov zaužil, zdaj preiskuje tudi policija, poroča Žurnal.  

»V povezavi z vašimi vprašanji lahko potrdimo zgolj to, da je bila Policijska uprava Ljubljana v petek, 18. 5. 2018, dopoldne od zdravstvene ustanove obveščena o dogodku. Po zdaj zbranih obvestilih je oseba dan prej, torej. 17. maja, zaužila pijačo v enem od gostinskih lokalov v Ljubljani, takoj po zaužitju pa je zaradi poškodb grla sama poiskala zdravniško pomoč. O dogodku je bila obveščena tudi inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin na Ministrstvu RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki vodi postopke v skladu s svojimi pristojnostmi. Policisti vodijo preiskavo zaradi razlogov za sum kaznivega dejanja iz 20. poglavja KZ, in sicer zoper zdravje ljudi. Več informacij ta trenutek zaradi poteka preiskave ne moremo posredovati,« so na naša vprašanja odgovorili iz PU Ljubljana. 

Pri upravi za varno hrano še ne vedo, kaj je bilo v steklenički. Preliminarne meritve so menda pokazale, da je bila v prinesenem vzorcu bazična raztopina. 

Odpoklic vode

Radenska je v petek obvestila javnost, da preventivno umika s polic proizvod Radenska Classic Kraljevi vrelec v četrtlitrski steklenici, ker obstaja verjetnost, da je v njej prisotna tuja snov. Serijska oznaka izdelka je 11L07309N, rok uporabe pa marec 2020, ob tem pa naj bodo potrošniki pozorni še na številko 037, ki označuje datum polnitve.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije