PROTESTNO

Policijska akcija v središču prestolnice, odpeljali sedem oseb (FOTO in VIDEO)

Vse skupaj se je zbralo okoli 5000 ljudi.
Fotografija: Z zadnjega petkovega protesta. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Z zadnjega petkovega protesta. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

V petek so se v okolici Prešernovega trga začeli zbirati protestniki, ki so se nekaj po 19. uri pričeli v koloni pomikati proti Trgu republike. Po podatkih PU Ljubljana se jih je zbralo okoli 5000. Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Sloveniji. Policisti so udeležence javnega zbiranja opozarjali, naj upoštevajo ukrepe, določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni.

Dogodek je večinoma potekal mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti.


»Okoli 20. ure je več protestnikov preskočilo varovalno ograjo, nekaj deset protestnikov pa jo je pričelo podirati. Pri tem niso upoštevali ukazov policistov, naj prenehajo. Sedem oseb je bilo prijetih in pripeljanih na policijsko postajo, vsem so bili izdani plačilni nalogi zaradi kršitve 22. člena zakona o varstvu javnega reda in miru,« poroča PU Ljubljana.

Kasneje se nekaj deset protestnikov zbralo pred PP Ljubljana Center, kamor so bile odpeljane prijete osebe. Zaradi varnosti prometa in protestnikov so policisti zaprli Trdinovo ulico.


Policisti so pri varovanju shoda opravili še osem postopkov ugotavljanja identitete in ugotovili še kršitev 7. člena zakona o varstvu javnega reda in miru. »Nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi z dogodkom in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo.«


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije