PREDKAZENSKI POSTOPEK

Policija in tožilstvo preiskujeta Roberta Goloba: je morala zato Bobnarjeva oditi?

Pod drobnogledom naj bi bila tudi družba Gen-I.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Blaž Samec

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar, danes piše Mladina. »Neuradno smo izvedeli, da policisti pod vodstvom specializiranega državnega tožilstva zbirajo informacije v zvezi z očitki, ki so se v javnosti pojavili že pred parlamentarnimi volitvami, in sicer glede domnevno spornega poslovanja hčerinske družbe Gen-I iz Beograda. Ta naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro.« Po njenih informacijah naj bi pod drobnogled vzeli tudi načrte delne privatizacije družbe Gen-I.

NPU ali PU Nova Gorica?

Primer bi lahko glede na organizacijo policije po pisanju tednika preiskovali le v NPU ali v PU Nova Gorica, pod katero sodi sedež družbe Gen-I in stalno bivališče Roberta Goloba. V javnem pismu Bobnarjeve, ki je odstopila, in v poročilu, ki ga je napisal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, sta bili kot predmet Golobovega interesa izpostavljeni prav ti dve enoti.

Policijsko upravo Nova Gorica vodi Evgen Govekar, ki naj bi bil glede na imenovanje v času nekdanje vlade pod vodstvom Janeza Janše naklonjen desni politični opciji. Lindav in Bobnarjeva sta med političnimi pritiski omenila prizadevanja za Govekarjevo zamenjavo, ta pa je medtem za tednik ostro zavrnil kakršno koli povezavo z Janšo, SDS ali drugo politiko. Omenila sta tudi Golobova prizadevanja, da bi se nekdanji direktor NPU Darko Muženič čim prej vrnil na ta položaj.

image_alt
Bobnarjeva zapustila dvorano DZ. Golob razkril, zakaj je v resnici prišlo do spora med njima (FOTO)

image_alt
Golob zažugal voditelju Slaku: Tega mi nihče, tudi vi ne, ne more preprečiti

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije