PLANINCI OGORČENI

Poglejte, kakšna jo je mahnila na Triglav (FOTO)

Mladenka je med hribolazci požela nemalo jeze, nekateri pa jo celo zagovarjajo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon

Pred hojo v gore se je treba dobro pripraviti in si zagotoviti primerno opremo, še posebej če se odpravimo v visokogorje. To čivkajo že vsi vrabčki na veji pa še kakšen golob v mestu. Tako smo vsaj mislili, ampak očitno smo se zmotili. Gore so postale pravi magnet tudi za ljudi, ki tja nikoli prej niso zahajali in o gorniški opremi ne vedo nič. O tem smo se znova prepričali danes, ko je po družbenih omrežjih zaokrožila fotografija mlade obiskovalke gora, ki se je tja odpravila kar v poletnih sandalih. Pa to niti ni bila kakšna izmed nižjih gora, gospodična jo je tako obuta mahnila kar na Triglav. Njeno obutev preverite v spodnji fotografiji. 

Mladenka na Triglav v sandalih. FOTO: Posnetek Zaslona, Vir: planinka Nika
Mladenka na Triglav v sandalih. FOTO: Posnetek Zaslona, Vir: planinka Nika


Gorniki v skupini Hribovc.si so nad mladenkinim ravnanjem ogorčeni. Opozarjajo na nevarnosti v gorah in na številne nesreče, ki se tam zgodijo prav takim. Nekateri izmed komentatorjev dogodka pozivajo k uvedbi nekakšne »gorniške policije«, ki bi takšne in drugačne neprimerno opremljene pohodnike denarno kaznovala. Drugi pa se sprašujejo, ali ne bi bilo v primeru nesreče podobno obutih gornikov primerno njim samim zaračunati reševanja. Nemalo med njimi pa je v gorah opazilo celo bose pohodnike. 

Po drugi strani pa so nekateri med njimi prepričani, da bistveno vlogo v gorah odigrajo izkušnje in ne oprema. Opozorili pa so tudi na to, da obstajajo tudi pohodniški sandali in da lahko izkušen hribolazec v taki obutvi opravi marsikateri vzpon. Nekateri so spomnili nato, kakšni so nekaj desetletij nazaj v hribe hodili sami. Po zdajšnjih merilih bi bila to povsem neprimerna obutev. Tako je eden opozoril tudi na obutev predsednika Boruta Pahorja ob Krnskem jezeru, ki bi bila po današnjih merilih prav tako obsojanja vredna.Kakšno je vaše mnenje? Imate podobno zgodbo? Delite jo z nami. Za vse, ki se v kratkem odpravljate v gore polagamo na srce, da preberete naslednja priporočila, ki jih je za varno hojo v hribe pripravila Planinska zveza Slovenije.


 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas