PLANINCI OGORČENI

Poglejte, kakšna jo je mahnila na Triglav (FOTO)

Mladenka je med hribolazci požela nemalo jeze, nekateri pa jo celo zagovarjajo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Boštjan Fon

Pred hojo v gore se je treba dobro pripraviti in si zagotoviti primerno opremo. Tako smo vsaj mislili, ampak očitno smo se zmotili. Gore so postale pravi magnet tudi za ljudi, ki tja nikoli prej niso zahajali in o gorniški opremi ne vedo nič. O tem smo se znova prepričali, ko je po spletu zakrožila fotografija mlade obiskovalke Triglava, ki se je na pot odpravila kar v sandalah. Njeno obutev si lahko ogledate na spodnji fotografiji. 

Mladenka na Triglav v sandalah. FOTO: Vir: planinka Nika
Mladenka na Triglav v sandalah. FOTO: Vir: planinka Nika


Gorniki v skupini hribovc.si so ogorčeni. Opozarjajo na nevarnosti v gorah in na številne nesreče neustrezno opremljenih ljudi. Nekateri izmed komentatorjev pozivajo k uvedbi nekakšne 'gorniške policije', ki bi jih oglobila, nekateri pa menijo, da bi bilo treba biti z njimi še strožji. Nemalo jih je v gorah opazilo celo bose pohodnike.

So pa nekateri prepričani, da bistveno vlogo v gorah igrajo izkušnje, ne oprema. Opozorili pa so tudi na to, da obstajajo pohodniške sandale in da lahko izkušen hribolazec v taki obutvi opravi marsikakšen vzpon. Nekateri so se spomnili, kakšni so pred desetletji v hribe hodili sami. Po zdajšnjih merilih bi bila to povsem neprimerna obutev. Tako je eden opozoril tudi na obutev predsednika Boruta Pahorja ob Krnskem jezeru, ki bi bila po današnjih merilih prav tako obsojanja vredna.



Kakšno je vaše mnenje? Imate podobno zgodbo? Razkrite nam jo. 



Vsem, ki se odpravljate v gore, polagamo na srce, da preberete naslednja priporočila, ki jih je za varno hojo v hribe pripravila Planinska zveza Slovenije.


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije