Počitnice so pred vrati, a vendar še tako daleč

Načrti naših bralcev, ki so sodelovali v tokratni spletni anketi na www.slovenskenovice.si, se nazorno kažejo v odgovorih. 
Fotografija: FOTO: ATVBL.COM
Odpri galerijo
FOTO: ATVBL.COM

Zajezitev širjenja koronavirusa in akcija #ostanidoma sta skoraj zagotovo sprožila tudi številna razmišljanja o tem, kaj in kako bo z letošnjimi počitnicami, dopustom. Kam? Ostati doma ali vseeno še upati, da jo bomo lahko mahnili morda na Hrvaško, v Avstrijo, nemara celo do Gradeža ali v Benetke … Utopija? Morda.


Ne glede na vse pa v številnih sosednih državah resno preigravajo možne scenarije za poletne dni, za rešitev turizma. Avstrijska ministrica za turizem Elisabeth Köstinger je v intervjuju za časnik Die Presse am Sonntag dejala, da bi lahko mogoče poleti odprli meje za državljane nekaterih držav, ki so na dobri poti v boju proti koronavirusu, med njimi Nemčije; Slovenije ni omenjala. Bi pa po njenem takšno odprtje temeljilo na dvostranskih dogovorih. Posvarila je še, da je težko predvideti razvoj dogajanja okoli koronavirusa v prihodnjih mesecih.


»Ne obstaja en datum, lahko se pojavi nov val okužb,« je dejala. Po tem scenariju pa bi lahko spet zaostrili ukrepe. Opozorila je tudi, da si bo treba letos omisliti drugačen dopust. Južni sosedje Hrvati razmišljajo o varnih koridorjih, po katerih bi turisti pridrveli na Jadransko morje. Vsaj tisti, ki imajo tam nepremičnine in premičnine ali vsaj zakupljene prostore v kampih. Tudi Slovenci, ki imajo približno 120.000 nepremičnin, od vikendov do apartmajev. In tudi 8500 plovil ima na Hrvaškem slovenskega lastnika.


Načrti naših bralcev, ki so sodelovali v tokratni spletni anketi na www.slovenskenovice.si, se nazorno kažejo v odgovorih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije