IZREDNE RAZMERE

Po tornadu in toči še ni konec: tu so že nova opozorila za četrtek in petek

V četrtek zvečer in v noči na petek bodo zaradi velike predhodne namočenosti pričele hitro naraščati zlasti reke v severovzhodni, severni in vzhodni Sloveniji, ob tem bodo na manjših območjih možna tudi poplavljanja padavinske vode.
Fotografija: Opozorilo pred izdatnimi padavinami. FOTO: Arso
Odpri galerijo
Opozorilo pred izdatnimi padavinami. FOTO: Arso

Ob torkovih padavinah so narasle reke zlasti v severovzhodni Sloveniji in na območju Bohinja ter posamezne reke na severnem Primorskem. Reke na teh območjih so dosegle velike pretoke in že upadajo. Zmerno še naraščajo kraške reke na Notranjskem, Dolenjskem in reka Kolpa, pretoki rek na teh območjih so povečini srednji. Vodnatost rek v preostalem delu države je ostala povečini srednja in se počasi zmanjšuje.

image_alt
V Ilirski Bistrici kaos, po tornadu še vedno brez elektrike, promet enosmeren (FOTO)

Danes in v četrtek dopoldan bodo reke povsod po državi počasi upadale. Vodnatost rek bo povečini srednja, le posamezne reke v vzhodni Sloveniji bodo zadržale velike pretoke.

Vodnatost rek bo v večjem delu države v četrtek in petek velika

V četrtek zvečer in v noči na petek bodo zaradi velike predhodne namočenosti pričele hitro naraščati zlasti reke v severozahodni, severni in vzhodni Sloveniji, ob tem bodo na manjših območjih možna tudi poplavljanja padavinske vode, opozarja ARSO.

V petek čez dan bodo ob dolgotrajnejših padavinah močneje naraščale tudi reke v preostalih delih države, možna bodo poplavljanja posameznih rek. V četrtek v času plime, se bo morje razlivalo po najbolj izpostavljenih delih obale.

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije