OKUŽBA

Panika na letalu Adrie Airways: to so razkrili pri letalcu

Več deset ljudi se je pritoževalo zaradi hude slabosti in bolečine.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – »Vseh podrobnih informacij o omenjenih dveh letih (Lviv–Celovec in Celovec–Ljubljana) še nimamo, saj vsi postopki zbiranja podrobnejših informacij z vseh vpletenih strani še niso zaključeni.« Tako odgovarjajo na naša vprašanja v družbi Adrie Airways, na letalu katere se je v sredo dogajala prava drama: več deset potnikov od 87, ki so potovali iz Ukrajine, se je pritoževalo zaradi hude slabosti in bolečine (več podrobnosti preberite v članku Drama v zraku: potniki z letala Adrie končali v bolnišnici).

Po pristanku so bili potniki in posadka pregledani že v Celovcu, posadka pa je nato z avstrijske strani dobila odobritev za polet (šlo je za prazen let brez potnikov) v Ljubljano. »Naša posadka ni kazala simptomov okužbe z virusom,« pravijo v Adrii Airways.

​Letalo, s katerim so leteli okuženi, je končalo v Sloveniji. Je bilo nato dezinficirano? »Letalo je bilo v Ljubljani – ustrezno glede na situacijo in predpisane postopke v takem primeru – očiščeno. V letalski industriji je varnost potnikov, posadke in letala vedno na prvem mestu. Veljajo strogo regulirana pravila in procedure, ki so bile v konkretni situaciji spoštovane in smo jim v Adrii Airways dosledno sledili.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije