PROMET

Opozorilo policije: že trije so zapeljali s ceste

Previdno v prometu, marsikje je poledica.
Fotografija: Na cestah so zimske razmere. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Na cestah so zimske razmere. FOTO: Voranc Vogel

V zadnji uri je več voznikov policiste na območju PU Celje obvestilo o spolzkem vozišču na širšem šentjurskem območju, predvsem na odseku Šentjur–Dobje. Tri vozila so zapeljala z vozišča. Na srečo se udeleženci v prometnih nesrečah niso poškodovali, so sporočili iz PU Celje.

Vse voznike opozarjajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču in naj nasploh, ne le na tem odseku, vozijo strpno in previdno.
 
Preberite tudi:

Prihajajo močnejše padavine, ki bodo prinesle sneg



Vremenske razmere, ki se bodo čez dan marsikje lahko še poslabšale, krojijo razmere v prometu tudi drugje po državi. Ponekod po Sloveniji se zaradi nizkih temperatur pojavlja možnost poledice. Razmere na cestah so danes sicer boljše kot včeraj popoldne, je pa vožnja še vedno bistveno težja kot v suhih razmerah. Vozna površina je spolzka, ponekod lahko tudi poledenela, kar od voznikov terja previdnejšo vožnjo, večjo zbranost in večjo varnostno razdaljo. Vozila naj bodo očiščena snega in ledu, ker pri raztresanju oboje ogroža druge udeležence v prometu in povzroča nevarnost nastanka škode na stvareh. Ponekod pa so trenutno bolj problematični pločniki. Pešce in voznike gorenjski policisti pozivajo k previdnosti.

Na primorski avtocesti je promet zaradi prometne nesreče oviran pred počivališčem Lom proti Ljubljani, vozila so na zaviralnem pasu.

Zaradi snega so popolne zapore ceste čez prelaz Vršič, regionalne ceste Volče–Solarji in ceste čez Korensko sedlo na avstrijski strani. Zaradi zimskih razmer je obvezna uporaba verig na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije