NAD GOLOBA

Uf, Janša napada z vsemi topovi. Označil ga je kar za bleferja

Prvaka SDS je zmotilo ravnanje predsednika vlade med obiskom v Alžiriji.
Fotografija: Robert Golob in Janez Janša. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Robert Golob in Janez Janša. FOTO: S. N.

V okviru obiska v Alžiriji je predsednik vlade Robert Golob položil venec k spomeniku Mučencev osvobodilne vojne in se vpisal v knjigo gostov Nacionalnega muzeja mudžahidov, ki ohranja spomin na boj proti kolonializmu. V ospredju obiska je bilo sicer podaljšanje pogodbe o dobavi plina, sodelovanje v Varnostnem svetu ZN ter odprtje slovenskega veleposlaništva v Alžiru. 

Slovenija in Alžirija sta tako med današnjim obiskom premierja podpisali amandma k pogodbi o prodaji in nakupu plina, s katerim bo Slovenija povečala dobavo zemeljskega plina iz Alžirije. Slovenija prav tako danes odpira svoje veleposlaništvo v Alžiru, Golob pa si želi, da bi Alžirija junija odprla veleposlaništvo v Ljubljani.

Janša: »Kakšno bleferstvo«

A ob polaganje venca se je obregnil šef opozicije. Tako je predsednik SDS Janez Janša ocenil, da je to dejanje bleferstvo: »Doma pa ukinil dan spomina. Kakšno bleferstvo.«

Spomnimo, da je vlada maja lani razveljavila sklep o razglasitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja. Pred tem je namreč vlada Janeza Janše razglasila 17. maj za dan spomina na žrtve komunističnega nasilja, a brez javne in strokovne razprave, zato ga je vlada Roberta Goloba ukinila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije