Panika vse večja: okuženi tudi v Trstu, v Sloveniji narašča število testov

V sosednjih državah je vse več primerov okužb.
Fotografija: V Italiji je okuženih že več kot 1000 ljudi. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
V Italiji je okuženih že več kot 1000 ljudi. FOTO: Getty Images/istockphoto

Prve primere okužb z novim koronavirusom so danes potrdili tudi v Trstu in Vidmu, so sporočili iz italijanske dežele Furlanija in Julijska krajina (FJK) ob meji s Slovenijo. Kot so dodali, so zaznali tri primere v Vidmu in enega v Trstu, poroča tržaški dnevnik Il Piccolo na spletni strani. Že v soboto so okužbo potrdili pri 50-letniku iz Gorice.

Za vse novoodkrite okužene skrbi deželna sanitarna služba, so pojasnili pristojni. Medtem 50-letnik iz Gorice, pri katerem so okužbo potrdili že v soboto in je bil prvi primer v FJK, kaže simptome bolezni covid 19, a njegovo zdravstveno stanje ni resno. Ostaja v karanteni na domu, tako tudi preostalih šest ljudi, ki so bili z njim v stiku. Oblasti za zdaj ostajajo pri odločitvi, da bodo v ponedeljek kljub temu v FJK znova odprli šole in univerze.

V Italiji se je sicer število okuženih po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) povzpelo na 1128, 29 ljudi je umrlo. Največ okuženih je v deželah Lombardija, Benečija ter Emilija in Romanja.

Na Hrvaškem so danes potrdili sedmi primer okužbe, v Avstriji pa štiri nove, tako da je pri naših severnih sosedih skupaj potrjenih 14 okužb.

Do 12. ure v Sloveniji nimamo potrjene okužbe s koronavirusom. Število testiranj: 201. Včeraj popoldne je vlada sporočila, da je bilo do 18. ure testiranih 188 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije