OPOZORILO

Občan zagledal medveda, policija sporočila podrobnost

Bodite pazljivi na območju Lipoglava.
Fotografija: O pojavu medveda je policija obvestila predstavnike lovske družine (simbolična fotografija). FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
O pojavu medveda je policija obvestila predstavnike lovske družine (simbolična fotografija). FOTO: Blaž Samec

V petek popoldne je moški v Lipoglavu na območju PP Slovenske Konjice opazil medveda. Policija je sporočila, da je s posnetka razvidno, da gre za medvedjega mladiča, ki je hodil po cesti pred njim in nato stekel v bližnji gozd. O medvedu je policija obvestila predstavnike Lovske družine Loče, ti pa so pregledali območje.

Glede na to, da se utegnejo danes mnogi odpraviti na tradicionalne prvomajske pohode, policija opozarja na previdnost na območju Loč, Ponikve in Slovenskih Konjic. Čeprav je možnost srečanja z medvedom majhna, bodite pozorni. Če se že boste odpravili tja, bodite glasni, pogovarjajte se med seboj in s tem medveda opozorite nase. Medved se bo praviloma umaknil. Pse imejte na povodcih.


Kako ravnati, če srečate medveda


Medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč pomenimo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči.

Problem na sprehajalnih poteh lahko povzročijo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije