TAKO SE NE DELA

Ob prizoru s primorke se držijo za glavo: Neverjetno, kaj vse premore človeški um (VIDEO)

Če zgrešite pravi izvoz na avtocesti, nadaljujte vožnjo do naslednjega. Nikar ne počnite tega, kar je voznik na posnetku.
Fotografija: Vozil je po pravi strani, a v napačno smer. FOTO: Zavod reševalni pas, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Vozil je po pravi strani, a v napačno smer. FOTO: Zavod reševalni pas, posnetek zaslona

Že nekaj dni pred koncem tedna so se po slovenskih cestah vile kolone vozil proti morju in v nasprotni smeri, konec tedna pa je eden vrhuncev poletne sezone in s tem tudi gneče, ki se vije tudi po več kot deset kilometrov proti meji. Ob vsem tem pa je na naših cestah opaziti tudi veliko prizorov, ob katerih se človek prime za glavo.

»Neverjetno, kaj vse premore človeški um,« so v Zavodu reševalni pas na avtocestah zapisali ob enem takšnih prizorov. Na posnetku, ki so ga ob tem objavili, je nekdo, ki je bil razvrščen v reševalni pas na primorski avtocesti med Razdrtim in Senožečami na drugi strani avtoceste opazil zelo nevarno početje voznika. Ta je namreč po odstavnem pasu vozil – vzvratno. »In to po pasu za počasna vozila, kjer se v večji meri vozijo tovornjaki do 40 ton,« so še dodali.

V Zavodu reševalni pas ob tem še komentirajo, da nam gre pritoževanje nad zastoji dobro, kaj pa zdrav razum? Dodajajo, če zgrešite pravi izvoz, nadaljujte vožnjo do naslednjega, zapustite avtocesto in se obrnite, ko vam to uspe, ter se vrnite do pravega izvoza po pravi smeri avtoceste. Vzelo vam bo več časa, a bo veliko bolj varno.



image_alt
Neverjetni prizori s primorke: tulile so sirene, ljudje bežali (VIDEO)


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije