SAJ NE MOREŠ VERJETI

Neverjetni prizori s primorke: tulile so sirene, ljudje bežali (VIDEO)

Na primorski je kolona dolga osem kilometrov.
Fotografija: Primorska avtocesta je stala. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Primorska avtocesta je stala. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Številni pozivi k odgovornemu ravnanju v primeru zastojev na avtocestah še vedno prepogosto naletijo na gluha ušesa. Ali se vozniki ustrezno ne razvrstijo ali pa se v zastoju, ko kolona povsem stoji, sprehajajo po avtocesti, čeprav je treba ostati v vozilu.

Današnja sobota je prinesla številne zastoje, na primorski avtocesti se je proti Ljubljani zaradi nesreče popoldne povsem ustavilo, nastala je več kot osem kilometrov dolga kolona.

image_alt
Primorka stoji, kolona dolga osem kilometrov (FOTO)


Zavod Reševalni pas je objavil fotografijo, na kateri je sicer videti, da so se vozniki lepo razporedili skrajno levo in skrajno desno, vmes pa pustili prostor za morebitna reševalna vozila. V oči pa pade moški, ki je stal na tem t. i. reševalnem pasu in se pogovarjal po telefonu. Hudomušno so zapisali, da se moški »zaveda, da je telefoniranje za volanom prepovedano«. Ob tem so pozvali policijo, da bi že njihova prisotnost zelo pomagala, da ne bi bili priča takšnim in podobnim prizorom. Vsekakor drži, da je telefoniranje med vožnjo nevarno in tudi prepovedano, a tudi telefoniranje med sprehajanjem po avtocesti, pa čeprav so vozila povsem ustavljena, je zelo nevarno in neodgovorno.



Reševalni pas je objavil še posnetek posameznikov, ki so hodili po avtocesti, ko pa so zaslišali tuljenje siren, so hitro zbežali v svoja vozila. »Poglejte mojstre, ki so mislili, da bežijo pred policijo, so pa pred gasilci.« Dodali so, da so med ograjama videli hoditi tudi otroke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije