ZLATA POROKA

Nevesta Anica s plesom zasenčila svate

Zakonca Ješovnik iz Podgrada pri Gornji Radgoni praznovala zlato poroko. Anica zaradi posega prestavila slavje, da bi se lahko naplesala.
Fotografija: S poljubom sta si obljubila zvestobo še naprej.
Odpri galerijo
S poljubom sta si obljubila zvestobo še naprej.

Zavidljiv jubilej skupnega življenja, zlato poroko, sta v družbi svojcev, sorodnikov, sosedov in prijateljev praznovala Anica in Jože Ješovnik iz Podgrada pri Gornji Radgoni.

Slavljenca in svatje pred farno cerkvijo FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Slavljenca in svatje pred farno cerkvijo FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

Kakšnih 60 svatov, med njimi pet otrok in deset vnukov, se je najprej udeležilo cerkvenega obreda v radgonski farni cerkvi sv. Petra, ki ga je pred pričama Marjanom Vrbnjakom (Jožefov svak) in Marico Vogalin (Aničina sestra) vodil domači župnik Franc Hozjan. Slednji se je slavljencema zahvalil, da sta otroke učila krščanskih navad. Obred je spremljal tudi cerkveni zbor, v katerem je s kitaro nastopila vnukinja slavljencev Alida Ješovnik.

Pozneje so se vsi skupaj veselili vse do nedeljskih jutranjih ur na Turistični kmetiji Hari v Spodnji Ščavnici, kjer je ob odlični domači kapljici in kulinariki za veselo razpoloženje skrbel Duo M iz Galušaka.

Ob tem smo izvedeli, da bi zlatoporočenca svoj jubilej morala praznovati konec aprila, a je Anica imela operativni poseg in pozneje terapije. Ker si je želela čim več plesati na svoji zlati obletnici, so slavje preložili in zdaj se je res naplesala. Oba sta nam povedala, da ju je ljubezen povezala že pred dobrega pol stoletja, da ju veže tudi danes in da bo tako do konca njunih dni. 

Župnik jima je podaril rožni venec in zlatoporočno diplomo.
Župnik jima je podaril rožni venec in zlatoporočno diplomo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije