5 PROTI 3

Neuradno: večina sodnikov za zadržanje novele Zakona o RTV Slovenija

Kaj to pomeni?
Fotografija: Andrej Grah Whatmough. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Andrej Grah Whatmough. FOTO: Jože Suhadolnik

Ustavno sodišče je na današnji seji znova imelo na mizi pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) s predlogom za začasno zadržanje, ki jo je vložilo več vodilnih na zavodu s prvopodpisanim predsednikom programskega sveta Petrom Gregorčičem

image_alt
Člani programskega sveta RTVS sprejeli PPN: kdo vse bo moral zapustiti nacionalko?

image_alt
Volivci so odločili: znana je usoda zakona o RTV Slovenija

Po neuradnih informacijah Dela pa naj bi večina sodnikov podprla zadržanje novele zakona. To naj bi podprlo pet sodnikov, trije pa naj bi bili proti. Po neuradnih informacijah so glas v podporo zadržanju izvajanja zakona dali predsednik sodišča Matej AccetoMarko ŠorliKlemen JakličRajko Knez in Rok Svetlič. Proti zadržanju pa so bile sodnice Špelca MežnarKatja Šugman Stubbs in Neža Kogovšek Šalamon.

To pomeni, da bosta tako vršilca dolžnosti generalni direktor Andrej Grah Whatmough in direktor televizije Uroš Urbanija, še naprej pa bo svoje delo opravljala tudi zdajšnja sestava programskega sveta.

Na RTVS nadaljujejo zaposlovanje na nezasedenih uredniških mestih

Medtem pa na RTVS nadaljujejo zaposlovanje na nezasedenih uredniških mestih. Tako bo položaj odgovornega urednika informativnega programa drugega televizijskega programa v ponedeljek prevzel Rajko Gerič, ki je na televiziji že delal.

Dodajmo še, da je TVS lansko leto zaključila pozitivno, kar se je po besedah v. d. generalnega direktorja Whatmougha zgodilo prvič po šestih letih. Na pozitivno poslovanje so vplivali znižanje stroškov dela in prihodki iz tržnih dejavnosti, med negativnimi dejavniki pa sta nespremenjena višina RTV-prispevka in podražitev energentov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije