OSTRE BESEDE

Nekdanji poslanec udaril po članu SDS, odgovor Janše prišel hitro

Označil ga je za izdajalca.
Fotografija: Janez Janša je dal jasno vedeti, kaj si misli o Aureliu Juriju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janez Janša je dal jasno vedeti, kaj si misli o Aureliu Juriju. FOTO: Uroš Hočevar

Slovenski politiki, sedanji in nekdanji, tudi med božično-novoletnimi prazniki ne kažejo nič kaj tiste enotnosti, ki naj bi jo (poleg spomina na plebiscitarno odločitev o samostojnosti) praznovali 26. decembra. Najprej je s svojim božičnim voščilom razburil član Socialnih demokratov (SD), tudi sekretar na ministrstvu za šolstvo Jernej Štromajer, govor poslanca SDS in podpredsednika državnega zbora Jožeta Tanka na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti pa je dvignil tlak nekdanjemu poslancu Aureliu Juriju.

»Jože Tanko, sramota za Državni zbor! Ob dnevu samostojnosti in enotnosti je nastopil ne kot podpredsednik DZ, temveč kot vodja poslanske skupine SDS in to v najbolj grobem pomenu. Sicer je dobro da se maske odvržejo. Ljudje vidijo pravi obraz!« je na twitterju zapisal Juri, ki je v poslanskih klopeh kot poslanec SD sedel med 1996 in 2008, ko je Boruta Pahorja zamenjal v Evropskem parlamentu (sedanji predsednik države je tedaj postal premier). Preden je postal poslanec, je bil med 1994 in 1996 Juri župan Kopra.

Na odgovor iz vrst SDS ni bilo treba dolgo čakati, oglasil se je kar prvak te največje parlamentarne stranke. »Sramota ni Jože Tanko, ki je govoril resnico, ampak Aurelio Juri, ki je odkrito nasprotoval slovenski osamosvojitvi ter med agresijo na Slovenijo kot lokalni funkcionar v Kopru paktiral z zločinsko JLA,« je bil oster Janez Janša. Da ne bi bilo kakšnega dvoma, je dodal še ključnik izdajalec.



Kmalu je svoje povedal tudi Tanko: »Ne da se spregledati, da sta Aurelio Juri in Jernej Štromajer iz istega političnega gnezda.«


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije