LETALSKI MRK

Na ljubljanskem letališču premik, v več mest se bo dalo leteti

Epidemija koronavirusa še vedno kroji potovanja.
Fotografija: Letališče Jožeta Pučnika v času epidemije bolj ali manj sameva. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Letališče Jožeta Pučnika v času epidemije bolj ali manj sameva. FOTO: Jure Eržen, Delo

Epidemija je povsem ohromila potovanja in s tem tudi letalski promet ter redne letalske povezave. Na ljubljanskem letališču so lani odpovedali letalske povezave z mnogimi kraji po Evropi, a kot kaže, bi se lahko v februarju nekaj vendarle premaknilo. 

Kot pišejo pri Fraportu, so datumi obnovitve letov in obseg letenja v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih. Trenutno mednarodne lete v Slovenijo opravljajo Air Serbia (trikrat tedensko v Beograd), Lufthansa (štirikrat tedensko v Frankfurt), Turkish Airlines (trikrat tedensko v Istanbul).  

Vrnitev treh letalskih družb

V zimskem voznem redu pa se bodo predvidoma vrnili še Air France (HOP) - o vrnitvi bodo obvestili takoj, ko bo znan točen, so nam sporočili - s tremi leti na teden v Pariz, easyJet se z leti vrača februarja, in sicer dvakrat tedensko v londonski Gatwick, LOT Polish Airlines s štirimi leti na teden v Varšavo (od marca naprej).
 
Če se bo v prihodnjih mesecih evropskim državam uspelo učinkovito spopasti s pandemijo nalezljive bolezni covid 19, je pričakovati, da bodo letalski prevozniki med zimskim voznim redom povezave okrepili. 

Preberite še:
Dobra novica za ljubljansko letališče, ki je zdaj parkirišče
Vse bolj odrezani od sveta: Slovenijo zapušča nizkocenovnik


V Izrael maja

»Letalska družba El Al Israel Airlines bo maja nadaljevala lete med Tel Avivom in Ljubljano, in sicer enkrat tedensko vsako sredo do 1. septembra ter od 22. septembra do 27. oktobra, kot poroča portal ex-Yu Aviation. Leti med Izraelom in Slovenijo so bili nazadnje izvedeni oktobra 2019,« še pišejo na portalu LetimzBrnika

Sicer pa je na Letališču Jožeta Pučnika od začetka leta 2021 omogočeno brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije