BOJI SE PRAZNIKOV

Minister za strožji nadzor PCT: Ponovno smo izpostavljeni tveganju zapiranja države

Koritnik inšpektorate pozval k okrepitvi nadzora nad izpolnjevanjem pogoja PCT.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik

Minister za javno upravo in predsednik inšpekcijskega sveta Boštjan Koritnik je danes inšpekcijske organe še posebej med prihajajočimi prazniki pozval k skrajni okrepitvi nadzora na izpolnjevanjem pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT). K spoštovanju PCT je javnost pozval še gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

»Nosilce gospodarske dejavnosti, njihove zaposlene in vse potrošnike pozivamo, da pogoj PCT izpolnjujejo, dejavno upoštevajo in preverjajo v svojih delovnih okoljih, pri svojih poslovnih partnerjih ter porabnikih njihovih storitev in blaga,« so pozvali Počivalškovi. Slovenska družba si po oceni njegovega ministrstva ne more privoščiti vnovičnega strogega omejevanja ali zaustavljanja gospodarskih dejavnosti. »Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da se v prihodnjih dneh izognemo novemu omejevanju dejavnosti in zapiranju družbe. To lahko dosežemo le z doslednim upoštevanjem pogoja PCT in drugih (samo)zaščitnih ravnanj.«

K spoštovanju ukrepov in pogoja PCT je svoje članstvo danes pozvala tudi Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Hkrati pa gospodarstvo pričakuje, da bo odgovorno ravnanje prevladalo tudi v vseh drugih segmentih naše družbe. Ob tem je GZS ponovno izpostavil zahtevo gospodarstva, da vlada spremeni ukrep glede stroškov testiranja tako, da jih ne nosi delodajalec, temveč vsak posameznik, ki se brez utemeljenih zdravstvenih razlogov ne odloči za cepljenje.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas