NJEGOVA PLAT ZGODBE

Minister o incidentu na meji: Gre za izkrivljanje

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek o tem, da naj bi posredoval pri ministru za notranje zadeve za prehod meje s Hrvaško.
Fotografija: Zdravko Počivalšek, podpredsednik vlade in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek, podpredsednik vlade in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek se je oglasil, potem ko je 24ur objavil, da naj bi ob želenem prehodu hrvaške meje poklical 'na pomoč' (njegova partnerica namreč, kot pojasnjuje Počivalšek, živi čez mejo) notranjega ministra Aleša Hojsa. To nas bi se zgodilo v petkovem večeru, ko ga je policist na mejnem prehodu Orešje opozoril, da ga ob vrnitvi v Slovenijo čaka obvezna karantena. 

Počivalšek je na Twitterju zapisal: »Pri prehodu meje in tudi drugače spoštujem vse predpise in zakonodajo. Meje nisem prečkal, policist me je korektno opozoril na nova pravila. Preverjanje dejstev bi moralo v novinarstvu veljati za zlati standard poročanja, tukaj pa gre za izkrivljanje.«



Notranji minister Hojs je že v četrtek pojasnil, da ga Počivalšek ni klical, pač pa ga je poklical on, in sicer po tem, ko ga je o dogodku obvestil namestnik direktorja policije Jože Senica. Spomnimo, Počivalšek je varovana oseba, zato se določeni podatki takoj posredujejo Generalni policijski upravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije