KONEC OMEJITEV

Meje odprte, znano je tudi, kdaj bomo lahko potovali v Grčijo

Objavljeno 04. junij 2020 14.36 | Posodobljeno 04. junij 2020 14.45 | Piše: P. Pa.

Mejni prehodi s sosednjimi državami so odprti, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Z današnjim dnem se za slovenske državljane odpravljajo omejitve na mejnih prehodih z vsemi sosednjimi državami, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve. Ob tem so pojasnili, da z včerajšnjo odločitvijo avstrijske zvezne vlade, da odpravi nadzor na meji ter zdravstveni nadzor na mejah z Nemčijo, Lihtenštajnom, s Švico, Slovaško, Slovenijo, Češko in z Madžarsko, slovenskim državljanom ob vstopu v Avstrijo ne bo več potrebna obvezna samoizolacija ali potrdilo o neokuženosti z novim koronavirusom.

Na ministrstvu, ki ga vodi Anže Logar, so ob tem zapisali, da je slovenska diplomacija v zadnjem mesecu na vseh ravneh vložila zelo veliko prizadevanj za odpravo omejitev za potovanja slovenskih državljanov v sosednje države, k čemur je gotovo pripomogla tudi ugodna epidemiološka slika v Sloveniji. 

»Proces sproščanja ukrepov in prehajanja meje za slovenske državljane tudi v druge države Evropske unije se nadaljuje. S 15. junijem bodo lahko slovenski državljani vstopili med drugim tudi v Grčijo, Belgijo, Češko in Nizozemsko,« so še zapisali. 
Deli s prijatelji