KOŠARA DOBROT

Marija prvič poslala kupon in zadela

Upokojena medicinska sestra je z možem že 30 let naročnica Slovenskih novic. Tuševih dobrot sta se nadvse razveselila, sladkarije bodo za šestletnega vnuka. 
Fotografija: Marija Gorše je prvič izpolnila kakšen kupon in se razveselila Tuševega paketa dobrot. FOTOGRAFIJI: Marko Feist
Odpri galerijo
Marija Gorše je prvič izpolnila kakšen kupon in se razveselila Tuševega paketa dobrot. FOTOGRAFIJI: Marko Feist

LJUBLJANA – »Mislila sem, da me hecate. To je bilo prvič, da sem sodelovala v kakšni nagradni igri. In zadela,« nam nadvse srečna zaupa zdaj upokojena medicinska sestra, 55-letna Marija Gorše iz Gameljn pri Ljubljani. Medtem ko radovedno kuka, kaj se skriva v Tuševi škatli z izdelki in nadvse lični pleteni košari, pripoveduje, da do zdaj ni sodelovala v nobeni nagradni igri, ker pošta v Gameljnah obratuje kratek čas, »tokrat pa sem kupon izpolnila na spletu«.

Marija Gorše je prvič izpolnila kakšen kupon in se razveselila Tuševega paketa dobrot. FOTOGRAFIJI: Marko Feist
Marija Gorše je prvič izpolnila kakšen kupon in se razveselila Tuševega paketa dobrot. FOTOGRAFIJI: Marko Feist

Pred hišo nas pričaka gospodar v delovnem kombinezonu, 61-letni Zvonko. »Veste, oba sva upokojena, a mož ima Avtoličarstvo Kalipso. Po 20 letih se stranke še vedno vračajo, tako da o pravi upokojitvi še ne razmišlja,« pojasni Marija, medtem ko se mož preoblači, da bo nared za fotografiranje.
 

Hčeri rodila na isti dan


Imata tri otroke – 35-letno Tjašo, 31-letno Tadejo in 23-letnega Tima – in kot pravi Marija, je »ena punca že čisto od doma, ena pa na pol, saj ima obleke še doma«. »Punci sta narazen natančno štiri leta, na isti dan imata namreč rojstni dan,« nam zaupa nagrajenka. Sin je še doma. »V veliko veselje nama je šestletni vnuk, in tele sladkarije bodo prav zanj,« pobrska po košari. »Odeja se bo krasno podala k sedežni in še zeblo naju ne bo,« pripomni redna bralka Slovenskih novic. »Trideset let sva že naročnika vašega časopisa,« pojasni.

Staršev treh otrok ne skrbi, da bi v košarah kaj ostalo.
Staršev treh otrok ne skrbi, da bi v košarah kaj ostalo.

Bogata nagrada vključuje paket Tuševih izdelkov, med drugim 200 gramov zlate kave, planšarski čaj, med, ekstra deviško oljčno olje, tunino, nektar, mleko, kakav simby, čips z okusom paprike, musli, kilogram gladke moke, sir ementalec, napolitanke, oblite s čokolado, marmelado ter kos dobre salame. Tako rekoč mini ozimnica, pripomni nagrajenka, nadvse vesela tudi čudovite pletene košare z ročajem iz ratana. »Vsako takšno oziroma podobno stvar izkoristim, morda jo bom imela za k žegnu za veliko noč, morda pa bom notri posadila rože,« navihano pripomni.


Tuš je poskrbel tudi za vitamine, tako potrebne pred zimo. V gajbici jesenskega sadja tako najdemo kilogram granatnih jabolk iz doline Neretve – »nikoli jih še nisem kupila, ker nisem prepričana, kako bi spravila ven ta zrna« – pa kilogram neretvanskih mandarin, dva kilograma jabolk sadjarstva Žabkar, ki je prispevalo tudi kilogram hrušk. V gajbici je še kilogram zelo sladkega kakija s kmetije Drnovšek in slastnega belega grozdja s kmetije Krošelj. Čeprav je martinovo že za nami in je tudi Zvonko ravno praznoval svoj rojstni dan, pa ni skrbi, da bi dobrote ostale. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije